Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Årsverste borte mot Halden

Tapte hele 24-35

Bernt Horvik

I dag gikk Runar herrer på skikkelig smell. Lavtplasserte Halden som ikke hadde vunne på sine syv siste kamper, ble mange nummer for store for Runar og vant til slutt med hele 11 mål, etter å ha ledet 19-11 til pause.

Som i hjemmekampen mot Nærbø på onsdag ble det mengder av tekniske feil, bomskudd, svakt forsvarsspill og et målvaktsspill der det nesten ikke var noen redninger. Det blir ikke lett å skrive så mye positivt eter kveldens kamp.

Halden tok kommandoen fra start og før det var spilt et kvarter valgte Gautestad og Tonning å bytte ut Joachim S. Christensen, som ikke hadde noen redning på Haldens seks første mål. Nykommeren Simon V. Egtvedt fikk heller ikke viste seg fra det kvarteret han sto i målet før pause, for heller ikke han fikk registret noen redning. Framover florerte det med tekniske feil og bomskudd. Den tidligere HTH-spilleren Kristoffer S. Henriksen trivdes ikke på sin gamle hjemmebane, og det er sjelden at Christofer Rambo har vært så blek som i kveld.

På sitt minst dårlige før pause lå Runar under med «bare» fem – 7-12 – etter drøye 20 minutter, men sluttminuttene av omgangen bør forbigås i stillhet, da Halden kunne gå til pause med en åttemåls ledelse 19-11.

Det skulle ha vårt spennende å ha være «flue på veggen» i garderoben til Runar i pausen, for det virket som om det var et helt annet lag som entret parketten klare for å vise at første omgang v ar et engangsuhell.

Og det åpnet storfint, for Runar reduserte til 16-22 før det var gått syv minutter. Da fungerte det plutselig framover, og i målet viste Jokke spill av gammelt, kjent merke, men dessverre varte ikke de positive taktene mer enn et kvarter.

Utover i omgangen ble det igjen mange tekniske feil, målvaktsredningene uteble, og det hjalp ikke at danske Simon V. Egtvedt kom inn i målet, for Jokke som hadde falt tilbake til taktene før pause.

I sluttminuttene viste Halden at de gir unge spillere tillit, og 05-spilleren Karl Herman Land scoret også et mål for hjemmelaget.

Spilletid ble det også for vår engen lovende 04-spiller Kristian Strøm, som fikk spille de siste åtte minuttene, og takket for tilliten med å score to mål.