Haslum HK-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Haslum HK-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Hurra, Runar klarte bronsen

Bernt Horvik

Selv med tap 28-29 for Haslum i den siste seriekampen, som ble spilt i Nadderud Arena, endte Runar til slutt på tredje plass på tabellen, fordi Kolstad som var nærmeste konkurrent også tape sin siste kamp.

• Det var en flott følelse å registre at vi klarte bronsen, da kampen var slutt, sa en meget godt fornøyd Runar-trener Leif Gautestad, da han var på telefonen søndag formiddag.
  • Lørdag kvelden ble avsluttet med feiring av medaljen langt inn i de små timer, og dette fortjente alle spillerne.
  • Vi møtte et heltent Haslum-lag i går, og det var tydelig at hjemmelagets spillere hadde et riktigere tenningsnivå enn det våre gutter hadde i starten av kampen.
  • Før pause virket våre spillere litt for nervøse og forknytte, og vi ble også alt for forsiktige bakover.
  • Dermed ble det vanskelige arbeidsvilkår for målvaktene, som heller ikke spilte opp mot vanlig standard.
  • Eter pause ble alt mye bedre, og da vi ledet med to mål snaue syv minutter før full tid, hadde vi muligheten til å sage Haslum av, men så kom det en teknisk feil og to bomskudd, og plutselig var Haslum i føringen.
  • Nå får spillerne suge på bronsen gjennom påsken med fysisks trening og så er de tilbake med vanlig trening eter påsken.

Kamputvikling.

Runar kom best i gang og ledet 3-1 før det var spilt tre minutter etter scoringer av Rambo, Rivesjö og Lindell, og alt så ut til at dette ville bli en enkel affære mot et lag som lå i nedrykksposisjon. Men der tok et 60 talls Runar-supportere som hadde tatt turen til hallen, skikkelig feil.

Anført av kveldens store spiller Anders Røe, kom Haslum raskt inn i kampen og etter at Runar ledet 4-3, kom det fire Haslum-scoringer, og dermed var hjemmelaget i ledelsen – en ledelse de holdt til det var spilt nesten et kvarter av annen omgang. I denne perioden var det uvanlig mange tekniske feil for Runar, samtidig som stengene ikke var på vår side.

Etter et drøyt kvarter ledet Haslum 11-7, og da virket det som om våre spillere virkelig begynte å forstå alvoret. Tre reduseringer  – to av Glemming og en av Lindell, knappet Haslums ledelse inntil bare 11-10.

I slutten av omgangen hadde lagene hver sin gode målperiode. Først tre på rad av Haslum, så svarte Runar fire ganger, før Haslum økte til 16-13 i sluttsekundet.

Runar kom klart best i gang etter pausen. Det virket som om skuldrene var blitt lavere i pausen. Joachim S. Christensen var tilbake i målet etter å ha blitt erstattet av Simon V. Egtved etter 10 minutter av første omgang, og åpnet godt og reddet blant annet et syvmeterskast.

Framover var både Rambo og Lindell mer presise, og før det var spilt 14 minutter var Runar endelig tilbake i ledelsen på stillingen 21-20 eter scoring av Martin Lindell.

Da skjerpet Haslum seg nok en gang og scoret tre, mens Runar bare klarte å nette en gang da Sander R. Myklebust scoret sitt eneste mål for dagen.

Det siste kvarteret ble ulidelig spennende. Det ble lysere og lysere for Runar og da Tobias Rivesjö økte til 27-25 drøye fem minutter før full tid, håpet alle Runar-supporterne på nok en seier.

Men den gang ei. Dette var kvelden der nedrykkstruede Haslum hadde mest å gi i sluttminuttene. De to ut målvakten og spilte syv mot seks i sluttminuttene, og seiersmålet kom da det gjensto 15 sekunder, og da sluttsignalet gikk, sto jubelen i taket i Nadderud Arena.

Haslum hadde berget plassen i Eliteserien, og Runar hadde tatt bronse, fordi også Kolstad tapte.

Etter kampen var det medaljeoverrekkelse foretatt av Runars Ole-Kristian Strøm som er daglig leder i Region Sør.