Runar Sandefjord-Bækkelaget Håndball Elite, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Runar

Runar Sandefjord-Bækkelaget Håndball Elite, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

Søndag kommer Bækkelaget på besøk i Runarhallen og vi håper å se mange av dere når kampen blåses i gang.

Vi må ærlig innrømme at sesonginnledningen har vært skuffende. 3 tap av de 4 kampene som har vært spilt er under hva vi hadde forventet.  Riktignok har vi møtt begge seriefavorittene, men spillet har vært svakere enn vi hadde trodd.  Tidvis spiller vi bra, men har for mange og for lenge perioder der vi spiller med alt for dårlig tempo og innsats.

I Bækkelaget møter vi en motstander som er kapabel til å slå alle lagene i årets eliteserie.  Jamført med fjorårets lag er det kun Henrik Tovås av sentrale spillere som er borte.  Det er derfor et godt samspilt lag vi møter som er forsterket med den tidligere svenske landslagsspilleren Lukas Karlsson.  Lukas er en svært rutinert Playmaker som kommer fra danske Ribe Esbjerg.  Han er hurtig, har godt skudd og ikke minst er veldig god til å spille opp de andre spillerne.  Han er absolutt en av eliteseriens mest spektakulære spillere og kan på en god dag avgjøre stort sett de fleste kampene han spiller.

Men det er flere å se opp for.  Ikke minst de to siste sesongers toppscorer i eliteserien Emil Midtbø Sundal.   Han har bøttet inn i år også og står med 30 scoringer på 4 kamper.  Legg så til noen av de mest talentfulle unge spillerne i landet, så skjønner vi at det er en hard nøtt vi må knekke til søndag.

Selv om innledningen ikke har vært som forventet har vi vært gode i det etablerte forsvarsspillet og jobber hardt for å få kontringsspillet i gang. Skal vi vinne til søndag er vi også helt avhengig av at uttellingen på skuddene våre kommer opp på samme nivå som i seriestarten mot Nærbø (ballen må i mål).  Eliteserien er utrolig jevn og med seier søndag er vi med for fullt.  Vi håper virkelig at vårt kjære trofaste publikum og våre fantastiske supportere støtter oss med hele hjertet slik at vi kan komme på riktig spor igjen.

Vi har møtt BSK 24 ganger, 10 seire, 1 uavgjort og 13 tap (målforskjell 701 – 714).

Historien har vist at vi som oftest vinner i Runarhallen og taper i Oslo. Fjoråret var dog et unntak da hjemmekampen endte med 31 – 34 tap, mens bortekampen endte uavgjort 27 – 27 (Tobias Rivesjø utlignet i kampens siste sekund)

Foto: Ravn Foto