Runar Sandefjord-Drammen, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Runar

Runar Sandefjord-Drammen, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

Runar Sandefjord – Drammen HK

Når gutta entrer parketten søndag er det mot en særdeles god kjenning.  Drammen HK er det laget vi har flest kamper mot på øverste nivå.  Ikke bare har vi møtt de i serien, cupen og sluttspillet, men vi har sågar møtt de i Europacup.

Status så langt er:

  Seire Uavgjort Tap Mål R Mål DHK
Seriespill 22 2 27 1 372 1 381
Sluttspill 3 1 3 203 199
NM 1 0 3 91 115
E-cup 2 0 0 67 60
  28 3 33 1 733 1 755

Søndagens DHK er nok det sterkeste vi har møtt på svært mange år og trolig må vi tilbake til 90 tallet for å finne et like godt lag. Den gang het stjernene blant annet Glenn Solberg og Frode Hagen.

Fjorårets sesong ble på mange møter ødelagt av skader for DHK.  Men til tross for alle skadene kapret de bronseplassen 5 poeng foran våre karer.  Årets stall er forsterket med i første omgang Rasmus Bech, Espen Lie Hansen og Jesper Meinby Pedersen.

Rasmus, mangeårig målvakt i Halden, er av ligaens beste burvoktere og er kapabel til å stenge buret totalt.  Lykkes han til søndag, blir det tungt å beholde poengene i Sandefjord.

Espen Lie Hansen er årets signering i den norske ligaen.  Med 159 A-landskamper, 456 scoringer, 2 VM-Sølv og sølv i Champions League på merittlista, trenger han vel ingen nærmere presentasjon.

Jesper Meinby Pedersen er en rutinert dansk høyre bakspiller som kommer fra den danske toppklubben Aalborg Håndbold.

Nykommerne sammen med spillere som Gøran Sørheim, Joakim André Hykkerud, Aksel Horgen, Adrian Aalberg og Thomas Horneland Boilesen, har medført at mange anser DHK som årets fremste gullkandidat. Men motstanden til tross, våre gutter går på banen for å bringe poengene hjem til Haukerød.  Og vi var vel ikke favoritter i fjor heller men vi stakk allikevel av med to seire.  27-23 i Runarhallen samt den smått utrolige bortekampen som endte med 41-31 til de hvite englene