Runar Sandefjord-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Trym dagens spiller da vil slo Fjellhammer

Ligger fortsatt på tredje plass

Bernt Horvik

Det ble et meget spennende oppgjør da Runar tok imot Fjellhammer til den første seriekampen etter jule- og nyttårsoppholdet og EM-pause. Etter at det sto 14-14 til pausen, klarte Trym Bilov-Olsen å sikre seieren med sitt niende mål, da han sørget for Runar-seier 30-29 bare åtte sekunder før full tid.

Runar måtte unnvære svenske Tobias Rivesjö i kveldens kamp. Men en annen svenske, Martin Lindell, seriedebuterte etter å ha akslet Runar-trøyen for første gang i treningskampen mot Nøtterøy i midtuken.

Vi har hatt en vanskelig inngang til gjenåpningen av serien, sa trener Leif Gautestad etter kampen. Deet har ikke vært mange treninger med fullt mannskap, og i dag måtte vi også unnvære vår formspiller Tobias Rivesjö.

Når også Jokke, som åpnet meg bra, måtte ut med en strekkskade, ble det litt tøft for våre unge målvakter.

Positiv var debuten ti svenske Martin Lindell, og i dag er det bare å bøye seg i støvet for vær eminente ballfordeler Trym Bilov-Olsen.

Det åpnet godt for Runar, selv om det var Fjellhammer som fikk kampens første mål. Før det var spilt 13 minutter ledet Runar komfortabelt 8-4, etter en periode der Joachim S. Christensen hadde åpnet flott i målet, med flere topp redninger, og framover kom scoringene fra alle kanter på banen. Den siste av Runars scoringer kom ved Christoffer Rambo.

Men etter at Sander R. Myklebust fikk en utvisning etter 13:20 stokket det seg helt i Runars angrepsspill, og det tok hele åtte minutter før det igjen ble nettkjenning. Flere tekniske feil og ikke minst, bomskudd, gjorde at Runar inviterte Fjellhammer inn i kampen, og før det var gått 20 minutter, ledet Fjellhammer 10-8, de de to siste av gjestene kom i åpent mål i en periode der Rambo var utvist.

Da valgte Runar-trenerne å ta «time out», og André Christiansen svarte med å redusere til 9-10. I de neste minuttene presenterte nyervervelsen Martin Lindell seg med sine to første seriescoringer, men Fjellhammer var hele tiden i føringen. I slutten av omgangen måte Jokke kaste inn håndkleet pga. en  strekkskade, og 04-spilleren Oscar L. Syvertsen ble kastet inn i målet. Runar klarte å komme a jour i sluttminuttene, og til pause var stillingen 14-14.

Annen omgang åpnet uten Jokke, og igjen var det Oscar som voktet målet de 12 første minuttene. Runar kom best i gang med scoringer av Martin Lindell og Trym Bilov-Olsen, men så kom det tre raske Fjellhammer-mål, og gjestene ledet 18-17 før det var spilt fem minutter.

I de neste minuttene vekslet lagene med å score, men etter to raske mål av André P. Tuzov kom endelig Runar i ledelsen igjen på stillingen 22-21. I resten av omgangen var Runar nesten hele tiden et lite hestehode foran. Bakerst hadde Nicolai H. Kristensen kommet inn i målet, og kunne sikkert ønske seg mer hjelp, men i dag var likevel forsvarsspillet av godt merke.

I slutten av kampen hadde Runar flere muligheter til å øke, men en god målvakt i Fjellhammer-buret og noen unøyaktige avslutninger, gjorde sitt til at kampen levde helt til de siste minuttet, og det var deilig å se at Trym Bilov-Olsen ble matchvinner i en kamp som sannsynligvis var hans beste så langt denne sesongen.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Oscar L. Syvertsen/Nicolai H. Kristiansen, Tobias Glemming 1, Trym Bilov-Olsen 9 (1), André P. Tuzov 3, Sander R. Myklebust 3, Christoffer Rambo 4, Mads F. Rekstad 4, Martin Lindell 4, Kenny Ekman 1, Kristoffer Henriksen, Kristian Strøm, André Christensen.