Runar Sandefjord-ØIF Arendal Elite, Eliteserien Menn – Runar

Runar Sandefjord-ØIF Arendal Elite, Eliteserien Menn

Når vi søndag tar imot ØIF Arendal er det en motstander vi kjenner godt og som har mange poenger.

ØIF trenes av tidligere Runar trener Marinko Kurtovic.  Runar trenes av tidligere ØIF trener Leif Gautestad.  I ØIF spiller Sandefjordingene André Bergsholm Kristensen og Olaf Richter Hofstad.  André som er målvakt er storebror til Runars G18 målvakt Nicolai Horntvedt Kristensen.  Runars Kenny Ekman har i en årrekke vært forsvarssjefen til ØIF.  Og til sist tidligere Runarspiller Mario Matic er ny i årets ØIF-lag!

Marinko Kurtovic med «godt tak» i Kenneth Bach Hansen (foto: Ravn Foto)

Hva tenker vi så om kampen?  ØIF har hatt en overraskende «kronglete» start på sesongen

De har beholdt fjorårets gullag samtidig som der her forsterket laget med Mario Matic, Richard Lindsstrøm og Kristian Rammel.  De var derfor en av seriefavorittene før den første seriekampen ble blåst i gang.  Inngangen til seriestarten ble nok ikke helt som Marinko hadde håpet, da flere av nøkkelspillerne ble skadet. Målvakt Kristian Jurisic, venstre kant Andre Lindbo, linjeprofilen Laurits Mo Rannekleiv og «steinkasteren» Hermann Vildalen har så langt i sesongen ikke vært tilgjengelig for spill.  Men ØIF har en bred stall så starten på sesongen har, skadene tatt i betraktning, allikevel vært skuffende. 

De siste kampene har dog vist en klar fremgang og siste i siste seriekamp ble Halden feid av banen med 32 – 22.  Før søndagens kamp mot Runar skal ØIF ta imot Kolstad hjemme (onsdag) og vi får nok der en indikasjon på om fremgangen fortsetter.

Sentrale spillere på ØIF er, som for de fleste lagene, bakspillerne.  Martin Lindell, Josip Vidovic og Sondre Paulsen har spilte sammen i flere sesonger og kan på gode dager skaper trøbbel for samtlige norske lag.   Tillegg har de en godt over 2 meter svenske i Richard Lindstrøm som kommer inn dersom Sondre ikke lykkes.  Bak Vidovic har de en Mario Matic som leverte en strålende sesong for FyllingenBergen i fjor.

ØIF spille ofte 5 – 1 i forsvar der Vidovic ligger foran for å forstyrre motstanderne.  Dette kan bli en nøkkel for oss dersom vi skal lykkes til søndag. Vi er nødt til å få bedre flyt i angrepsspillet enn så langt i sesongen og da må vi «knekke» Vidovic’s offensive forsvarsspill. 

Bakover har vi levert godt så langt i sesongen, men har fått alt for dårlig betalt i form av kontringsspill.  Godt forsvarsspill skal gi noen lette mål i kontra, men det har vært helt fraværende i det siste.

Vi håper at publikum finner veien til Runarhallen søndag og vi forventer en stor koloni av Arendalitter som vil gjøre sitt fra at ØIF skal føle seg hjemme i Runarhallen.  For selv om laget har skuffet så langt i sesongen, så har ØIF sine supporteren levert til gull!

Litt statistikk til slutt.  Vi har spilt 24 gange mot ØIF.  13 seire, 1 uavgjort og 10 tap (total målforskjell 674 -661).  Fjorårets oppgjør endte med et stygt tap i Runarhallen 22 – 34 før vi fikk revansje i Sør-Amfi med seier 31 – 28!

Kenneth Bach Hansen blir effektivt stoppet (fjorårets kamp) – Foto Ravn Foto