Runar Sandefjord-ØIF Arendal Elite, Sluttspill REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Skikkelig nedtur

Tapte hele 23-30 for ØIF Arendal i 1. sluttspillkamp

Bernt Horvik

• Dette var en skikkelig dårlig dag på jobben for de aller fleste av våre spillere, sa en meget skuffet Leif Gautestad etter kampen.
  • Vi var dårlige både individuelt og kollektivt.
  • Den eneste som spilte opp mot normal standard var venstrekanten Mads F. Rekstad som ganske riktig ble kåret som Runars beste spiller.

Også medtrener Bård Kr. Tonning var nedtrykt etter kampen:

• ØIF Arendal var mye bedre enn oss på de aller fleste plassene, og vi slet begge veier.

Begge trenerne var enige om at Runar har en lang vei å gå i returoppgjøret i Sør Amfi til onsdag kl. 19.00 da den andre av i alt tre kamper i sluttspillet går. Men fortsatt har Runar en liten sjanse, for med seier der blir det en tredje kamp i Runarhallen.

Kamputvikling:

ØIF Arendal kom klart best i gang og ledet 3-0 før det var spilt fire minutter. Men så våknet Christoffer Rambo med to mål på rad, men ØIF svarte raskt og før det var spilt 12 minutter ledet de 7-5.

De neste minuttene var preget av meget oppstykket spill, der det ble tekniske feil på begge sider, med ØIF hele tiden i føringen. Det nærmeste Runar kom før pause var en utligning etter et snaut kvarter ved Sandar R. Myklebust på stillingen 7-7.

Utover i omgangen slet Runars målvakter med å få redninger. Jokke ble byttet med Simon i målet uten at det hjalp noe særlig. På den andre siden sto Kristijan Jurisic meget godt i målet, og hadde en redningsprosent på 36 før pause.

I slutten av omgangen hvert angrepsspillet seg, og bakover var det også en bedring. Minuttet før pause reduserte Mads F. Rekstad til 14-15, men ØIFs toppscorer Olaf R. Hoffstad fastsatte pauseresultatet til ledelse 16-14 til gjestene rett etter.

Etter pause fulgte lagene hverandre, og ØIF ledet bare 21-19 etter 13 minutter. Men utover i omgangen var det tydelig at Runar slet med ØIFs offensive forsvar. Først økte Olaf R. Hoffstad til 22-19 på en kontring, og da fikk også Martin Lindell et rødt kort for en stygg benkrok.

Dette ga starten til en meget god ØIF-periode, og laget økte til 27-19 før det var spilt 22 minutter, og da var kampen i realiteten over. I sluttminuttene kom Furu, Wulvik og til slutt Gram inn uten at det hevet Runar, og Kristian Rammel fikk æren av å score kampens siste mål til stor glede for en stor skare av ØIF-supporter som hadde tatt veien til Runarhallen.