Runar Sandefjord-Sandefjord Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Runar

Runar Sandefjord-Sandefjord Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

Vi har sett litt på vår motstander, Sandefjord Håndball.

Klubben ble stiftet i 2011 og har en sesong bak seg på øverste nivå.  Mens Runar ligger på en imponerende 2. plass (med totalt 770 poeng) på den ettertraktede Adelskalenderen, må vi helt ned til 59. plass (5 poeng) for å finne Sandefjord Håndball.

Men når kampen blåses i gang søndag kl. 18:00 er historie nettopp det, nemlig historie!  Hva som har skjedd tidligere har ingen betydning, nå gjelder det å være best i byen akkurat NÅ!

Hva tror vi så om kampen?

Vi må nok ta på oss favorittstempelet søndag. Sandefjord Håndball er nyopprykket og er at de fleste tippet som et lag som må slåss for å overleve i serien.  Trenerne har tippet Sandefjord på en 10. plass, mens de har oss på plass 6.

Selv om vi er favoritter forventer vi en tøff kamp, noe stort sett alle lokalderby er.  Vi må gå på banen med samme glød og innsats som mot Elverum.  Nøkkelspillere som Joachim Christensen, Tobias Rivesjø, Anders Hallberg og Øyvind Frigstad må prestere på et høyt nivå.

Sandefjord er et jevnt besatt lag, uten de store stjernene.  De har en del lovende unggutter og spesielt Magnus Langeland er verdt å legge merke til.  Han er motoren i laget og en spiller som toppklubbene i landet allerede har merket seg.

Foran denne sesongen har Sandefjord har følgende utskiftninger i troppen:

Spillere i avgang:

Navn:PosisjonNy klubb
Viktor Petersen NordbergBakspillerDrammen HK
Kristian Hübert LarsenLinjeElverum
Tarjei HamborgMålvaktLagt opp

Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Sander Wenneberg LinderudBakspillerElverum
Sander Ree-LindstadBakspillerSandnes
Jonas Myreng ElverhøyBakspillerElverum
Håkon ØkernLinjeROS
Sander HaakestadVenstre kantRunar Sandefjord
Fredrik EngelstadBakspillerComeback
Eirik Jarl HaukedalMålvaktUrædd

Sandefjord har mistet 3 sentrale spillere i Viktor Pettersen Nordberg, Kristian Hübert Larsen og Tarjei Hamborg.  Inn har kommet unge lovende spillere og de har også utvidet stallen med flere talentfulle unggutter.

Gunnar Pettersen har også gitt seg som trener og Einar Veierød har rykket opp.  Men noe Pettersen blir det i trenerteamet da Einar har fått med seg Gunnars sønn, Anders Holand Pettersen som hjelpetrener.