«Gamle» helter – Kjetil Lundeberg – Runar

«Gamle» helter – Kjetil Lundeberg

Vår neste «gamle» helt er en forsvarsbauta fra Porsgrunn.  Han kom til oss fra det gamle storlaget Urædd foran sesongen 1991/92.  Vi snakker selvsagt om Kjetil Lundeberg

Navn:Kjetil Lundeberg
FødebyPorsgrunn
Siv. StatusGift, to voksne barn
Posisjon:Linjespiller
Sesonger i Runar4
Kamper for Runar136
Mål for Runar345
Landskamper113 A / 26 U
Scoringer landskamper104 A / 29 U

Andre klubber i den aktive karrieren? IF Urædd, IF Fram (1.div), Helgerød

Meritter? 3 NM gull (Urædd 2 og Runar 1), 4 seriemesterskap (Urædd 2 og Runar 2) + sluttspillmester (Urædd 3 og Runar 2), deltatt i 2 B-VM,  1 C-VM og 1 A-VM samt 1 U-VM

Hva gjør du nå (jobb)? Idrettssjef i Larvik kommune

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint)?

  1. NM gull og seriemesterskap
  2. Europacup-reiser med supportere
  3. Samholdet og alle frivillige som har stått på for Runar

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor? Bjørn Vidar Eriksen som var veldig flink på å trekke på seg ving og back slik at jeg fikk mulighet for skuddJ Han var utrolig god på å ta vare på nye spillere slik at en følte seg velkommen i klubben. Klagde riktignok på at han fikk litt for harde pasninger fra meg, men det får så være…..

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor? I Norge: Frode Hagen pga hans styrke og som var vanskelig å stoppe. Utenlandske: (med forbehold om riktig skrevet navn) Vasilij Kudinov (US Ivry, Frankrike) pga spenst og skuddstyrke og Mikhail Yakimovich (Minsk) som hadde skuddstyrke og gjennombruddskraft.

Hadde du noen ritualer på kampdag? Noen stille minutter med mental fokus på egne gjøremål, avhengig av motstander.

Hva var det beste med å være elite håndballspiller? Bra treningsmiljø som gjorde at jeg også fikk muligheten på landslaget. Alle sportselige oppturer og prestasjoner.  

Hva var det verste med å være elite håndballspiller? At det går ut over fritiden med familie. Opptreningsperioder ved skader – som førte til at jeg måtte gi meg «alt for tidelig» på toppnivå.

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor? En spasertur langs Porsgrunnselva og nyte det mangfoldige kulturlivet i byen spesielt kulturbygget Elvespeilet. Dra på Urædd-kamper i den nye Porsgrunnshallen. Befare Hei IL sine flotte idrettsanlegg på Heistad!

Hvilken sport liker du best å se på? Håndball, sykling, langrenn og hopp

Hva gjør du om 10 år?  Forhåpentligvis turer i skog og mark, trene aktivitet, fortsatt jobbe med utvikling av Larvik innenfor idrettsanlegg og en eller annen aktivitet innenfor håndballenJ

Hvis du fikk velge en person i verden død eller levende som du fikk tilbringe en dag med, hvem skulle du velger og hvorfor: Roger «Ragge» Carlsson som døde alt for tidlig i 1997 i en alder av 52 år. Ville brukt muligheten til å bli enda bedre kjent med han over et stykke bløtkake – nok en gang.   

Hvor går drømmereisen? Amerika

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad?

Robust, tydelig og karismatisk

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

  • Målvakt: Mats Fransson                             
  • Venstre kant: Bjørn Vidar Eriksen                           
  • Høyre kant: Sjur Tollefsen                         
  • Linjespiller: Einar Sand Koren                   
  • Venstre Bak: Svend Magnus Pettersen                
  • Midt Bak: Kristian Hansen                         
  • Høyre bak: Pål Vidar Lundquist                

Trener: Ragge