«Gamle» helter – Geir Erlandsen – Runar

«Gamle» helter – Geir Erlandsen

Vår neste «gamle» helt er en lokal gutt som «bodde» i Runarhallen som guttunge. Timene med håndball-lek resulterte i et teknisk register få forunt og resultatet ble blant annet 52 A-landskamper for Geir Erlandsen.

I tillegg til en strålende spiller har Geir også gjort seg bemerket som en meget god håndballtrener. Har trent en rekke yngre landslag i tillegg til klubblag på øverste nivå.

Navn:Geir Erlandsen
FødebySandefjord
Siv. StatusSamboer med Helle
Posisjon:Venstre kant
Sesonger i Runar8
Kamper for Runar195
Mål for Runar621
Landskamper52 A
Scoringer landskamper83 A

Andre klubber i den aktive karrieren? Deportivo Arrate og Malaga (Spania), Drammen, Herulf

Meritter: flere seriegull, NM gull og sluttspill gull

Hva gjør du nå (jobb) Toppidrettssjef på WANG Tønsberg AS og landslagstrener for rekruttlandslag menn

De tre beste minner fra tiden som Runarspiller (må ikke være sport / humor er også fint)?

 1. Serie- og cupfinalene vi vant. Vinnerkulturen
 2.  Samholdet og vennskapet i laget, alle turene vi hadde sammen og alle kortrundene vi spilte (Mattis). Kristian, Tormod og Vidar jobbet iherdig med å få meg ned fra tronen som den beste spilleren. Det ble slik at det måtte rotte seg sammen for å ta meg (3 mot 1). Jeg stod i mot trykket hver gang og gikk seirende ut.
 3. Da vi som barn/ungdom dro rett opp i Runarhallen etter skoletid. Hallen var alltid åpen og vi dro opp der for å spille tennis, fotball og håndball. Vi var der hver dag og lekte med ball. Runarhallen var et samlingspunkt. Det var et fantastisk miljø

Ellers så husker jeg godt hvordan jeg ble tatt imot når jeg som 17/18 åring kom opp i A-stallen. Jeg ble satt på plass på en fin måte og fikk en god skolering. Husker spesielt Bjørn Vidar Eriksen som bidra sterkt til min videre utvikling. Vi konkurrerte om samme plass, men han var en god mann for meg da jeg kom som en fersking inn blant de store gutta.   

Beste spiller du har spilt sammen med i Runar og hvorfor? Kristian Hansen, utvilsomt den beste spilleren i Runar gjennom tidene. Han hadde en fantastisk spilleforståelse og tok som regel alltid riktige valg på banene, uansett situasjon.

Hvilken spiller var den verste å spille imot og hvorfor? Eirik Iversen, høyre kant fra Stavanger, han var enorm i returløpet. Jeg fikk aldri en kontring. Ellers så hadde jeg store problemer med å score på Brede Pedersen (Kragerø) og Erlend Sagosen (SIF) han tok ned det som kom fra både Sjur og meg.

Hadde du noen ritualer på kampdag? Har prøvd mye rart her. Spist fisk, spist kylling og spist pasta før kamp. Dette ga meg ingen svar. De siste årene hadde jeg ingen ritualer

Hva var det beste med å være elite håndballspiller? Samholdet i laget, vennskapet og det å kunne trene hver eneste dag sammen med kompisene sine.Det å kunne prestere og vinne sammen med kompisene sine.

Hva var det verste med å være elite håndballspiller? Har ikke noe spesielt å nevne her. Men på slutten var jeg lei av å møte til et bestemt tidspunkt hver eneste dag i hallen, da skjønte jeg at det gikk mot slutten av min karriere. Ble lei håndballtrening etter hvert..

Hva skal man absolutt oppleve hvis man noen ganger besøker ditt hjemmested og hvorfor? Da blir det en padletur eller løpetur rundt flotte Solløkka, York og Natholmen. Deretter en liten tur opp til Helgerød Idrettspark for litt fotballtennis før vi avslutter med noe kaldt i glasset.

Hvilken sport liker du best å se på? Jeg ser på det meste av sport, men håndball, fotball og golf er favorittene.

Hva gjør du om 10 år? Jobber på WANG, spiller golf og nyter livet med familien

Hvor går drømmereisen? Til et varmere strøk

Tre ord på å beskrive Leif Gautestad? Entusiastisk, samlende og blid

Til slutt:  Runars drømme 7’er (historisk)

 • Målvakt: Mats Fransson             
 • Venstre kant: Bjørn Vidar Eriksen                           
 • Høyre kant: Sjur Tollefsen
 • Linjespiller: Bård Tonning
 • Venstre Bak: Pål Myrdam og Tormod Moldestad (når han ikke var skadet)
 • Midt Bak: Kristian Hansen
 • Høyre bak: Pål Vidar Lundqvist
 • Trener: «Ragge» Carlson og Bård Tonning