Runar Sandefjord – Follo Søndag kl. 18:00 – Runar

Runar Sandefjord – Follo Søndag kl. 18:00

Er Follo HK sin nyinnkjøpte franske spiller Johan Boisedu spilleren som skal skyte Runar Sandefjord ned under nedrykksstreken?

Follo HK har litt overraskende styrket stallen med den 39 årige Franske storskytteren.  Han spiller venstre og midt back. Samtidig har Jacob Lyngaa Aaquist forlatt klubben og godt til danske HC Midtjylland.

Hva vet vi om rutinerte Boisedu?

Han var på prøvespill hos Follo HK mandag ettermiddag. Det tok ikke mange minuttene før Follo konkluderte med at dette er en spiller man svært gjerne vil signere.

Så sent som i 2018/19 sesongen ble han hentet inn av den franske eliteserieklubben US Ivry for å erstatte en skadet nøkkelspiller.  Boisedu spiller i dag i franske Dijon men klubben har økonomiske problemer og er derfor villige til å slippe han.  Totalt har Boisedu spilt for 31 klubber i sin lange karriere, så han er en spiller som er vant til å raskt omstille seg og levere når han får sjansen!

På lista hans finner vi klubber som:

Creteil HB, Tremblay-en-France Handball, USL Dunkerque, Balingen Weilstetten og US Ivry.  Han har også spilt for Al Wasl i Qatar.

Sportslig leder i Follo HK, Knut Håland uttaler til Østlandets Blad:

Det var ingen tvil om at vi ønsket han etter mandagens trening. Offensivt har han alt. Bevegelse, overblikk, mange skuddvarianter. Han har rutine, og viste frem mye kvalitet. Han har alle dimensjoner, men har en nok ikke noen forsvarsspiller.  Ved siden av det håndballmessige har han en fantastisk personlighet. Han er en reflektert og veldig fin fyr!

Pr. skrivende stund er det ikke bekreftet at han er spilleklar mot Runar, men vi regner med at det går i orden (det gikk fort da vi fikk Matic Grusovnic klar).  Fristen for overganger i Norge er for øvrig 15. februar!

Johan Boisedu