Hvor spiller vi kommende sesong? – Runar

Hvor spiller vi kommende sesong?

Det er enda ikke hvor vi kommer til å spille neste sesong.  Norges Håndballforbund arbeider på høygir med å finne de riktige løsningene.  Og det gjelder ikke kun for Runar Sandefjord, men en rekke lag, både i Rema 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon. Forhåpentligvis kommer en endelig avgjørelse i løpet av neste uke.

Hvilke muligheter tror vi så det arbeides med:

  1. Runar Sandefjord beholder plassen fordi de er høyest rangert
  2. Rema 1000 ligaen utvides til 13 lag kommende sesong.  Hvilket betyr at både Runar Sandefjord og Sandefjord Håndball spiller på øverste nivå
  3. Rema 1000 ligaen reduseres til 11 lag og hverken Runar Sandefjord og Sandefjord Håndball spiller på øverst nivå.
  4. Kvalik-kampene spilles på et senere tidspunkt.

Vi anser at alternativ 1 og 2 er svært aktuelle og siden begge betyr at vi spiller i Rema 1000-ligaen kommende år, arbeider vi p.t. etter dette scenarioet.

Foto: Ravn Foto

Alternativ 3 ser vi på som svært lite sannsynlig.  Samtlige lag, med unntak av Champions League laget, spiller i dag få kamper i løpet av sesongen.  Ytterligere reduksjon er svært tvilsomt.  I tillegg hvordan skal man forsvare at Runar Sandefjord skal rykke ned?

Alternativ 4 ser vi også på som svært lite sannsynlig. Dersom vi hadde grunn til å tro at dagens restriksjoner er kortvarige hadde det vært sannsynlig å utsette kvaliken.  Men faktum er at hele sesongen frem til 31.05.20 er avlyst og kvalik etter dette er en særs dårlig løsning.  Arbeidet med neste sesong er allerede godt i gang hos klubbene og en forutsetning i det arbeidet er selvsagt å vite på hvilket nivå man skal spille. Mange spillere har kontrakt som løper til 31.05.20 på samme tidspunkt som nye spillere normalt tiltrer.

Så folkens.  Vårt tips i dag er at Runar Sandefjord fortsetter i Rema 1000-ligaen og at det faktisk er en mulighet for at SH også spiller der neste sesong.

Foto: Ravn Foto