Tidenes lag – Venstre bak – Runar

Tidenes lag – Venstre bak

Neste posisjon i tidenes Runarlag det skal stemmes over er venstre bak. Og her var det mye godt å velge i.  Det var faktisk så mange knallgode kandidater at vi må ta med hele 7 spillere.

Spiller Kamper for Runar Mål for Runar
Birgisson, Steinar 48 211
Jacobsen, Kim G 43 178
Kjendalen, Roger 68 387
Moldestad, Tormod 185 598
Myrdam, Pål 59 356
Rivesjø, Tobias 140 715
Trollerud, Jarl Andrè 275 996

En kort presentasjon av kandidatene:

Steinar Birgisson

Steinar kom til oss foran 87/88 sesongen da vi spilte i 2. divisjon (nivå 2). Sesongen endte med opprykk og Steinar var særdeles sentral i opprykket. «Granittblokka» fra Island var en solid brikke i laget som klarte en strålende andre plass i 1. divisjon (nivå 1) sesongen 89/90. Dette ble siste sesong Steinar spilte for oss.  Kampene og scoringene til Steinar i 2. divisjon er ikke med i statistikken.

Kim G. Jacobsen

Den danske trollmannen ble hentet inn da vi hadde rykket ned og ville opp igjen med en gang. Og med Kim på laget ble 1. divisjon er ren transportetappe.  Året etter var han også svært sentral da vi kapret sølvmedaljen i eliteserien.  Det ble med to sesonger for «pensjonisten» Kim G. (han hadde passert 40 år da han kom til Runar, men alder er jo kun et tall!)

Roger Kjendalen

Roger kom til Runar foran 92/93 sesongen.  Han var vår toppscorer i begge sesongene han spilte for Runar (dro tilbake til Bundesliga) og rakk å få med seg 1 seriemesterskap, 1 NM gull og 2 sluttspillseire.  Ble også toppscorer i Eliteserien sesongen 93/94.  Han var også landslagskaptein på den tiden!  Gullalderen vår begynte for ordentlig da Roger kom til byen!

Tormod Moldestad

Tormod kom til oss foran 95/96 sesongen.  Etter 4 sesonger forlot Tormod oss til fordel for proffspill i det store utlandet.  Han kom tilbake sesongen 03/04 og la opp etter sesongen 04/05.  Det kom dog et lite comeback i sesongen 5/6 da han blant flere veteraner bidro til at vi beholdt plassen.  1 seriemesterskap, 2 cupmesterskap og 1 sluttspillseier vant Tormod med Runar.

Pål Myrdam

«Dammen» kom til oss foran 89/90 sesongen. Ryktene skulle ha det til at den «litt spede» Torstrandgutten var noe spesielt.  Og debuten hans borte mot Kragerø var med et smell.  10 scoringer og Fredrik Brubakken (målvakt Kragerø) har vel fortsatt mareritt om denne kampen. Dammens 2. sesong ble tronet med vår første tittel, sluttspill mester sesongen 90/91.  Det ble med to sesonger for Dammen da han ble alvorlig skadet i en bilulykke.  Men showmannen og entertaineren Dammen, rakk legendestatus.  Og drakt nr. 18 vil for alltid bli forbundet med Dammen

Tobias Rivesjø

Tobias kom til oss foran 11/12 sesongen. Ble her 3 år før Tyskland og Bundesliga fristet.  Kom tilbake foran sesongen 18/19 sesongen og er, som dere alle vet, fortsatt aktiv. Sesongen 13/14 ble det 217 scoringer på Tobias, hvorav 174 i serien.  Kun slått av Erlend Mamelund sine 181.  Klatrer stadig oppover på Runars toppscorerliste og er nå med sine 715 scoringer nr. 7

Jarl Andrè Trollerud

Jarl kom til oss foran 92/93 sesongen og ble her i 5 sesonger. De to første sesongene stod han bak Roger Kjendalen og fikk ikke så mye spilletid, men etter hvert ble Jarl svært sentral.  Etter en sesong «ute» kom han tilbake og spilte ytterligere 6 sesonger for de hvite englene.  Med 996 mål er han nr. 2 på toppscorerlista og 275 kamper gir han 4. plass på adelskalenderen. 4 seriegull, 2 NM gull og 3 sluttspillseire har Jarl på merittlista.