Status Nærbø – Runar

Status Nærbø

Spillere i avgang:             Steffen Stegavik (Bakspiller – Lag opp)

Nye spillere:                      Ingen pt.  Vil ta opp noen juniorer i stallen

Nærbø er nok det laget som har færrest endringer i laget.  Foreløpig har de kun en endring i det Steffen Stegavik har lagt håndballskoene på hylla og blitt håndballtrener på heltid.  Han er ansatt som ny hovedtrener for Sola HK, der for øvrig hans kone Camilla Herrem spiller. Ingen spillere er heller hentet inn, men Stallen blir nok komplettert med et par talenter fra junioravdelingen.  Og junioravdelingen til Nærbø er imponerende.  De siste 5-6 årene er dette talentfabrikk nummer en i landet.

Noe nytt blir det allikevel å finne hos de blå, da Heine Ernst Jensen er ansatt som ny hovedtrener.  Og den 43 år gamle Dansken har en imponerende CV som inneholder blant annet:

  • 2011 – 31.12.2014            Hovedtrener for Damelandslaget til Tyskland
  • 2015 – 30.06.2016            Hovedtrener HG Saarlouis (2. Bundesliga herrer, Tyskland)
  • 01.07.16 – 01.05.20         Teknisk Direktør Slovakisk håndballforbund
  • 01.10.17 – 01.05.19         Hovedtrener for det Slovakiske Håndballandslaget for herrer
  • 01.11.19 – 01.03.20         Hovedtrener for Kinas landslag Damer (på forespørsel fra det Internasjonale Håndballforbundet)

Hva tror vi så om Jærbuene.  Med det samme laget som har blitt et år eldre, er det naturlig å anse at Nærbø tar nok et lite steg kommende sesong.  Å slåss om en sluttspillplass vil derfor være noe som absolutt bør ligge innenfor rekkevidde.

Noe av det som kjennetegner Nærbø er at de ikke har noen utpregede toppscorere, men en rekke spillere som alle noterer seg flittig i målprotokollen (15 spillere noterte seg for scoringer sist sesong).  I tillegg har de siste sesongs assistkonge i Eliteserien i Andreas Horst Haugseng. Nærbø bli absolutt et spennende lag å følge i sesongen som starter opp om drøye to måneder!

Foto: Ravn Foto