Fortsatt usikkerhet om Topphåndballen – Runar

Fortsatt usikkerhet om Topphåndballen

Gårsdagens oppdateringer ga oss ingen oppklaring ifbm. hva som skjer resten av sesongen.

Først ble det presisert at Toppidretten gis dispensasjon fra treningsforbudet som ligger i 5a.  Hvilket betyr at samtlige eliteserielag igjen kan begynne å trene sammen igjen. 

Senere under pressekonferansen kom det frem at Toppfotballen gis anledning til å spille treningskamper, noe som medfører at serieåpningen i fotball nærmer seg.  Samtidig ble det presisert at treningskamper fortsatt ikke er lov for håndballen og at dette ikke vil vurderes før i begynnelsen av mai.  Når vi så vet at klubbene må ha en god oppkjøring, inklusive treningskamper, før konkurransekamper kan spiller, er det mye som tyder på at sesongen er over for Runar Sandefjord. 

Vi tror at det i beste fall vil bli avviklet et enkelt sluttspill for de 4 beste lagene (Elverum, ØIF Arendal, Drammen HK og Bækkelaget).

Hva som skjer med en eventuell kvalik er også uvisst.  I utgangspunktet skulle det vært spilt kvalik:

  • Sandefjord Håndball – Follo
  • Viking Håndball – Nøtterøy Håndball
  • Halden Topphåndball – Falk Horten

I tillegg er det besluttet at Kristiansand Topphåndball rykker opp.  Dette ville medføre at neste års eliteserie blir bestående av 14 lag.

Men hva som skjer hvis kvalikkampene ikke spilles, har ikke NHF tatt endelig stilling til.

Her er det også flere alternativer:

  • Eliteserielagene beholder plassene
  • Lag 2 (Follo HK) rykker opp og lag 13 (SH) rykker ned
  • Lag 2 og 3 (Nøtterøy) rykker opp og lag 13 og 12 (Viking) rykker ned
  • Ingen flere lag rykker opp, men lag 12 og 13 rykker ned.  Det blir da 12 lag igjen i Eliteserien, noe som var intensjonen før sesongstart.

Vi aner ikke hva NHF vedtar, noe heller ikke de involverte lagene gjør.  Vi antar at det er veldig frustrerende for lagene og ikke vite hvilket nivå de skal spille på, og håper at det kommer en avklaring om ikke for lenge.

Det ble også åpnet opp for opptil 100 tilskuere i hallene, men det hjelper jo lite dersom det ikke spilles kamper.