Avklaring i kveld – Runar

Avklaring i kveld

I kveld kl. 18:30 er avholder Norges Håndballforbund informasjonsmøte med herreklubbene.  På møtet blir det informert om hva som skjer med resten av sesongen.  Slik vi ser det er det tre alternativer i «potten»

  1. Forsøk på å fullføre serien.  Seriekamper fra begynnelsen av mai og ut juni
  2. Forsøke å avholde et sluttspill.  Halvspilt serie vil da være den endelige tabellen
  3. Avslutte sesongen nå. Halvspilt serie vil da være den endelige tabellen

1 – Fullføre serien

Seriestart i begynnelsen av mai og seriekamper godt ut i juni.  Totalt skal samtlige lag spille 24 kamper. De fleste lagene mangler 7 eller 8 kamper, men Kolstad mangler 9 og Elverum hele 10 kamper. Vi har minst tro på at dette alternativet blir valgt.

2 – Sluttspill

Forsøk på et sluttspill kan gjøres på flere måter.  Man kan kjøre fullt sluttspill med kvartfinaler (best av 3), semifinaler (best av 3 eller 5) og finaler (best av 3 eller 5).  Man kan gå rett til semifinaler (best av 3 eller 5) og så finaler (best av 3 eller 5).  Eller man kan kjøre en «finale4» variant, der semifinaler spille en dag og finaler/bronsefinaler spilles dagen etter.

Hvis man teller opp tabellen halvveis ligger Runar Sandefjord på 8 plass og vil da være med i et sluttspill, dersom det spilles kvartfinaler.

3 – Avslutte sesongen

Dette er alternativet vi har mest tro på at vi får beskjed om i kveld.  I så fall blir vi nr. 8

Men NHF har også avgjøre opp- og nedrykk.  Skal noen lag rykke ned og eventuelt hvor mange lag skal rykke opp?

I dag er det 13 lag i serien og ved å utvide til 14 blir det ikke flere runder neste sesong.  Eneste forskjell er at laget som har w.o. i hver runde (lag 13), nå vil spille kamp mot lag 14.

Uansett, det er spennende timer folkens!!!!