Kristoffer Henriksen- ny Runarspiller – Runar

Kristoffer Henriksen- ny Runarspiller

Mr. Halden, Kristoffer Henriksen, ble mandag kveld enige med Runar Sandefjord om kontrakt for sesongen 2021/22. 

Siden Halden Topphåndballs fødsel i 2011 har Kristoffer spilt for HTH.  Han har vært det lokale alibiet, og en trofast brikke i alle år. I våres tok han avskjed med klubben og var lenge i tvil om han skulle fortsette for en ny klubb eller legge opp.  I løpet av sommeren kom lysten tilbake, en lyst som ble forsterket i Beach-EM i juli. Kameratskapet og lagfølelsen var noe han savnet og han bestemte seg derfor for å kjøre på videre. Fysikken har aldri vært noe problem da han elsker å trene!

Kristoffer tok kontakt med Runar for en kort tid siden og vi ble enige om at han skulle trene litt med oss og «kjenne» litt på gruppa.  Etter noen få treninger ble vi enige om en kontrakt for kommende sesong.  Kristoffer er ingen storforlangende spiller og lysten til å bli med i «nye» Runar var utslagsgivende.  Vi kan vel fastslå at sjeldent har en overgang gått så raskt😊 

Halden Arbeiderblad har hatt et lite intervju og vi gjengir noe av det:

– Jeg ble enig med Runar mandag, det blir noe nytt og spennende for min del. Det var Trym (Bilov-Olsen) som tok kontakt, og de siste ukene har jeg prøvd meg på trening. Jeg følger etter kapteinen min, smiler Kristoffer Henriksen.

Nå skal du spille mot klubben fra hjembyen.

– Det blir jo rart, selvfølgelig blir det en spesiell kamp. Jeg ga beskjed til HTH i mars at jeg ikke ville fornye kontrakten, men jeg sa aldri at jeg skulle gi meg.

– Jeg har spilt håndball i Halden siden jeg var guttunge og gått i de samme hallene. Jeg gikk rett og slett litt lei. Men det ikke sånn at det er ondt blod, klubben har vært en stor del av livet mitt og jeg har opplevd utrolig mye stort med HTH, sier Henriksen.

I romjula 2018 spilte han cupfinale med HTH i Oslo Spektrum. Semifinalen borte mot Arendal er vanskelig å glemme med det første, da Henriksen steg til værs og sikret finalebillett i sluttsekundene.

Nå følger han altså Trym Bilov-Olsen til Sandefjord og spill i Runar.

– Det er ny giv i Runar, nye folk i laget og stort fokus på å skape positiv energi. Christoffer Rambo er tilbake i hjembyen, og det samme er jo Trym. Det blir spennende, og jeg gleder meg, sier Henriksen.

– Jeg har ingen planer om å flytte fra Halden. Her har jeg familien og jeg reiser mye med det nye firmaet vårt. Sånn sett er veien som regel kort til Bastøferga.

– Jeg skal først og fremst bidra defensivt, men tar gjerne ansvar offensivt også. Jeg forventer ikke å starte alle kampene, det blir nok en ganske lik rolle som jeg hadde i HTH, sier Kristoffer Henriksen.

Møtes i februar

Trym Bilov-Olsen OG Kristoffer Henriksen mot Halden Topphåndball. 20. februar smeller det i Remmenhallen.

– Det kan bli en artig kamp det. Jeg er glad i Halden og HTH, men når den kampen spilles skal jeg gi alt for Runar. Det kan bli bra fart i den kampen. Jeg er jo forberedt på reaksjoner når jeg velger å gå til Runar. Men folk får mene hva de vil. For meg føles dette riktig, avslutter Kristoffer Henriksen.