Haslum HK – Runar Sandefjord – Runar

Haslum HK – Runar Sandefjord

Når gutta løper ut på banen i Nadderud Arena lørdag kl 18:15 er det for å spille en kamp som har enorm betydning for begge lag.

Status er at Runar ligger på 3. plass i dag, et poeng foran Kolstad.  Kolstad har Runar på innbyrdes oppgjør, slik at vi må ha like mange poeng i den siste kampen som Kolstad for å holde dem bak oss.  Kolstad skal møte Bækkelaget Elite i Trondheim og vil mest sannsynlig vinne den kampen.

Haslum HK ligger på direkte nedrykk.  De er like mange poeng som Sandefjord Håndball, men ligger bak på innbyrdes oppgjør.

Med Runar seier vinner vi bronse, og Haslum HK rykker ned. Med Haslum seier, eller uavgjort havner mest sannsynlig bronsemedaljen i Kolstad.  Hvorvidt Haslum HK rykker ned da er avhengig av Sandefjord Håndball sin kamp mot Halden Topphåndball.

Det er også en kamp mellom to at de meste klassiske lagene i norsk håndball

Vår historie inneholder 4 seriemesterskap, 4 sølv og 6 bronsemedaljer.  På 90’tallet og på begynnelsen av 2000’tallet endte vi stort sett alltid opp på pallen.  Men det begynner å bli lenge siden det ble medaljer til Haukerød!  Vi må faktisk helt tilbake til sesongen 2009/10 da vi tok bronse etter Drammen (gull) og Elverum (sølv). I tillegg har vi 4 sluttspill seire og 4 NM gull (og en haug med tapte cupfinaler!)

Når vi ser på Haslum, må vi gå langt tilbake i tid for å finne siste Haslum IKKE spile på øverste nivå.  Etter at de vant 1. divisjon sesongen 2002/03 har de alltid spilt på øverste nivå.  I de snaue 20 årene har de vunnet serien 3 ganger, sluttspillet 2 ganger og blitt Norgesmestere (cupen) 4 ganger!

Med dette «bakteppet» er det vel liten tvil om at det er en kamp med mye nerve og mye følelser!

Her har dere noen bilder fra høstens kamp i Runarhallen mellom Runar Sandefjord og Haslum HK. Alle bildene er tatt av Anders Ravn Karlsen (RavnFoto).