Over  og ut i cupen for herrelaget – Runar

Over  og ut i cupen for herrelaget

ØIF Arendal vant 26-24

Bernt Horvik

Det ble bare nesten for herrene da de tok imot ØIF Arendal i kvartfinalen i NM. Snaue minuttet før full tid ledet ØIF 25-24, og da la Runartrenerne Leif Gautestad og Bård Kr. Tonning ned «time out kortet». Og et entusiastisk hjemmepublikum ventet i spenning på om Runar skulle skyte seg til Finalerunden i Arendal, men den gang ei. Martin Lindell var uheldig med en pasning, og dermed fikk ØIF Arendal muligheten til å spille kampens siste angrep, og Aksel Strupstad fastsatte sluttresultatet da han scoret ØIFs siste mål, og seieren 26-24 til ØIF Arendal var et faktum.

Det var noen meget skuffede spillere som kunne applaudere for at Christoffer Rambo ble kåret til Runars beste spiller, men kampens beste spiller var ØIFs målvakt Ivan Eres som endte med en redningsprosent på hele 44.

• I dag tapte vi for et klart bedre lag, sa trenerne Bård Kr. Tonning og Leif S. Gautestad.
  •

Leif Gautestad:

• Det var alt for mange skudd som ikke traff der de skulle, og bakerst hadde ØIF en matchvinner i Ivan Eres.
  • Våre spillere vant alt for sjelden duellene, og de slet også med å sette ballen i mål.
  • Det positive for oss var forsvarsspillet, med Mats Bjørnstad som hadde en redningsprosent på 50 det kvarteret han spilte før pause.
  • Nå må vi konsentrere oss om seriespillet, der vi møter Halden på bortebane i neste kamp allerede til onsdag, også er det E-cup mot Pölva Serviti fra Estland i Runarhallen søndag kl. 18.30.

Kamputvikling:

Gjestene kom klart best i gang, og det var tidlig klart at dette var en kamp der det virkelig ville komme til å smelle. Kristoffer S. Henriksen fikk kampens første utvisning før det var spilt 3 minutter, og før det var spilt syv minutter ledet ØIF Arendal 4-1. Dette i en periode der Robin G. Wulvik misbrukte to avslutninger (flotte redninger av Eres).

Etter hvert fikk Runar litt mer skikk på angrepsspillet, og før det var spilt 13 minutter hadde Runar knappet innpå til 4-7 etter to mål av Rambo og et av Wulvik. Da valgte trenerne også å bytte ut Hellberg og sendte Mats Bjørnstad inn i mål. Dette skulle etter hvert vise seg å være et godt valg, for Mats vartet opp med den ene fin redningen etter den andre.

Midtveis i omgangen virket det som om Runar-spillerne virkelig våknet, og det resulterte i fire mål på rad, og Runar gikk fra 4-9 til 8-9 med mål av Myklebust, Rambo, Lindell og Henriksen. Så fulgte Mats Bjørnstad opp med en kjemperedning, og så reddet han et syvmeterskast, men igjen kom de tekniske feilene.

I slutten av omgangen hadde Runar flere store sjanser til å komme i føringen, men to ganger klarte ikke spillere å sette ballen i et åpent mål, da ØIF Arendal spilte i undertall.

Omgangen sluttet med to mål av Martin Lindell , men et syvmeterskast tre sekunder før pause, sendte ØIF Arendal til garderoben med ledelse 13-12.

Annen omgang startet i et stort tempo, og det tok ikke lang tid før det virkelig smalt ute på banen. Før det var spilt to minutter var Runar for første gang i ledelsen på stillingen 14-13, etter scoringer, først en ball i tomt mål av Sander, før Henriksen sendte Runar i ledelse.

Men ØIF Arendal ville ikke gi seg, og scoret tre på rad, og overtok ledelsen og ledet 16-14, da Rambos straffekast ble reddet av Eres.

Da det var spilt 11 minutter måtte dommerne trekke opp det røde kortet, da  Jacob Lorentzen var alt for hard i en takling av Rambo. Dermed fikk Runar mulighet til å spille i overtall, men det tok bare 12 sekunder før Sander R. Myklebust fikk to minutter etter å ha skutt rett i ansiktet til Ivan Eres i målet.

I de siste minutteten smalt det både titt og ofte. Flere ganger ble Rambo ulovlig stoppet, med en utvisning som «belønning» for en ØIF-spiller. Sluttminuttene ble ulidelig spennende. Rambo utlignet til 23-23 drøye fire minutter før full tid, samtidig som ØIF fikk en spiller utvist, og i det neste angrepet var Runar for andre gang i kampen i ledelsen 24-23 etter mål av Tobias Rivesjö.

Men det var ikke Runars kveld. Begge lag valgte å ta «time out» i sluttminuttene, men det var ØIF Arendal som fikk den beste effekten av dette, med å score kampens to siste mål.