Sandnes HK – Runar Sandefjord Søndag kl. 15:00 – Runar

Sandnes HK – Runar Sandefjord Søndag kl. 15:00

Søndag grytidlig (06:30) setter gutta seg på bussen for å dra til Sandnes.  Kampen starter 15:00 og vi får håpe at gutta har fått den lange turen «ut av bena» når kampen blåses i gang.

Etter 20 seriekamper ligger Sandnes rett under sluttspillstreken, på 9. plass, med 15 poeng.  Opp til siste sluttspillsplass (Halden på 8.) er det p.t. 3 poeng.

Sandnes hadde en meget sterk høstsesong der de blant annet slo Nærbø borte 38-30, men etter jul har de slitt mer.  Samtlige 5 kamper har endt med tap, noen dog med svært liten margin.

Laget er uten de store stjernene, men de har spillere som vi absolutt må se opp for.

Lagets toppscorer er venstre bakspiller Emil Borg Rodahl som står med 99 spillemål etter 20 kamper, noe som gir 5 mål i snitt.

Playmakeren Kjetil Johansen er lagets nest mestscorende med 65 mål på langt.

Linjespiller Marius Galta Ferkingstad kom tilbake til Sandnes foran denne sesongen, etter et lite proffeventyr hos danske Sønderjyske.  Han står så langt med 53 scoringer, men har kun spilt 14 kamper, da han la opp i julepausen (avtalt før sesongstart).  Men etter 3 tap i på nyåret, gjorde han igjen comeback og har spilt de siste to kampene.

Vi tror at mye av nøkkelen for Runar-seier ligger i å ha «kontroll» på trioen Rodahl, Johansen og Ferkingstad.

Det er også verdt å nevne bakspilleren Josh Larry Gabula Korsvik (vokst opp i Stokke).  Han har et meget godt skudd, men er veldig ujevn i prestasjonene.  Har han dagen, så må målvaktene våre «være på jobb».

Vi må innrømme at vi reiser til Sandnes som favoritter, uten at vi av den grunn tar lett på kampen.  Vi hadde også en tung start på nyåret, men to seire mot henholdsvis Halden Topphåndball og Fjellhammer har gitt gutta litt selvtillit tilbake.

I siste kamp mot Fjellhammer var det ekstra gledelig at Martin Lindell fortsatte storspillet (9 mål) og at Anders Teige Bøe igjen fant nettmaskene (7 mål).  Begge målvaktene våre hadde også en del redninger.