Nærbø – Runar Sandefjord Onsdag kl. 18:15 – Runar

Nærbø – Runar Sandefjord Onsdag kl. 18:15

Kveld møter gutta et Nærbø-lag i «desperat» poengjag.

Dersom hjemmelaget ikke får poeng og Halden slår «fortapte» Viking TIF havner Nærbø utenfor sluttspillet på en 9. plass. Det vil være en stor nedtur for klubben alle tippet topp 6 før sesongstart.

Nærbø har, som mange andre, vært preget av en del skader i sesongen og spesielt savnet av Lars Sigve Hamre og Andreas Haugseng har vært betydelig.  Haugseng er klar i kveld, mens det er uklart med Hamre.

Ellers har Nærbø tilnærmet fullt lag, noe vi dessverre ikke kan si om oss.  Christoffer Rambo og Kasper Haugen Furu er ikke med til Nærbø og det er usikkert om Anders Teige Bøe kan spille.  Hvis han ikke kan, blir det veldig mye spilletid på Martin Lindell, Tord Lea Knutsen og Tobias Rivesjø.

Det er ikke bare Nærbø kampen i kveld er viktig for.  Med seier vil vi beholde 4. plassen og hjemmebanefordel i kvartfinalen.  Skulle vi tape, eller spille uavgjort og Drammen HK slå Kristiansand, vil Drammen passere oss og vi vil ende som nummer 5.  I så fall vil vi måtte spille en eventuell 3. kvartfinale på bortebane.

Kvartfinalen i sluttspillet begynner til søndag og kommer vi på 4. plass begynner vi hjemme, mens det blir borte til søndag hvis vi blir nummer 5.

Slik spilles sluttspillet:

Alle finalene spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget fra Eliteserien har hjemmekamp i den første og evt. tredje kampen. Det skal kåres en vinner i alle kamper. Står det uavgjort, spilles ekstraomganger 2×5 min., evt. nye 2×5 min. og hvis fortsatt likt avgjøres kampen med 7m-kast.

Kvartfinaler

 • Lag 1 velger nr. 7 eller 8
 • Lag 2 velger nr. 6, 7 eller 8
 • Lag 3 velger nr. 5, 6, 7 eller 8
 • Lag 4 får laget som ikke er valgt

Kampdatoer:

 • Kamp 1 – 13./14.04
 • Kamp 2 – 17./18.04
 • Kamp 3 – 20./21.04

Semifinaler

Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes.

Kampdatoer

 • Kamp 1 – 24./26.04
 • Kamp 2 – 29./30.04
 • Kamp 3 – 04./05.05

Finaler

Vinner av semifinale 1 og 2.

Kampdatoer

 • Kamp 1 – 22.05
 • Kamp 2 – 25,05
 • Kamp 3 – 29.05

Hva står på spill?

Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av REMA 1000-ligaen, evt. det best plasserte laget i Eliteserien som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.