Takk Bård – Runar

Takk Bård

I dag skal vi hylle Bård Kristian Tonning som i går ledet Runar laget (foreløpig) for siste gang.

En av landets absolutt klareste håndballhoder blir derfor ikke å se på Runar benken kommende sesong.

I de siste 9 sesongene har Bård hatt store roller rund A-laget til Runar, i tillegg til at han i noen sesonger også har vært trener for yngre lag.

Ikke bare har Bård vært en viktig brikke i trenerteamene rundt A-laget, han har også gjort dette uten å be om betaling.  9 år som trener i Eliteserien/1. divisjon på dugnad, er unikt.

Den siste sesongen ble meget spesiell da hovedtrener Leif Gautestad har vært sykemeldt hele sesongen.  Da har Bård og Kennie Boysen måtte fikse alt på egen hånd, noe de har utført meget godt. Tatt i betraktning våre store skadeproblemer, er vi godt fornøyde med 4. plass.

Treneren Bård Tonning

Bård sin trenerekarriere startet sesongen 95/96 da han var spillende hjelpetrener til Tor Odvar Moen.  Det var han også sesongen 96/97.  Deretter var han sidestilt trener med Leif Gautestad i sesongene 97/98 og 98/99.

Etter tiden med Leif i Runar hadde Bård en periode i Sandefjord TIF der han «sopte» med seg stort sett alt av titler i landet.

Foran sesongen 2009/10 ble Vidar Gjesdal hovedtrener for Runar og jaggu fikk han med seg Bård som assistent. Etter en sesong ble det jobb i Asia for Jotun på Bård og det gikk noen år før han igjen var å se i Runarhallen.

Sesongen 2015/16 var Bård tilbake, da som hjelpetrener til Johan Zanotti.  Etter dette har Bård vært med i trenerteamet alle sesongene i forskjellige varianter. Han var en viktig brikke i laget som var ledet av Sjur Tollefsen i sesongen 2017/18. Sesongen endte som kjent med opprykk. Etter den sesongen har han vært Leif Gautestad sin faste våpendrager.

Når vi summerer opp, har Bård hatt treneroppdrag for Elitelaget vårt i 13 sesonger!

Spilleren Bård Tonning

Bård er den spilleren som har nest flest kamper for Runar og endte sin spillerkarriere med 299 kamper og 803 scoringer. Bård kom til Runar i forkant av sesongen 1990/91 og spilte til og med sesongen 1998/99.

Som spiller var Bård med på å vinne 3 seriemesterskap, 3 NM gull og 4 sluttspills seire.