Kolstad-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Kolstad-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Skikkelig nedtur mot Kolstad

Bernt Horvik

Kveldens bortekamp mot Kolstad i Kolstad Arena ble en skikkelig nedtur for herrene våre. Hjemmelaget vant hele 34-27 etter å ha ledet 18-13 til pause.

Skuffet Gautestad

– Det er helt umulig å vinne kamper når vi ikke vinner en eneste duell, sa Leif Gautestad etter kampen. I dag var det nesten ingen som leverte, mens Kolstad var helt på fra første sekund, noe 0-5 før det var gått fem minutter er et tydelig bevis på. I dag gikk nesten alt Kolstad på, og dette er en kamp vi må riste av oss snarest mulig.

– Når vi tar imot Nærbø til kamp i NM 4. runde til søndag, må vi heve oss mange hakk for ikke å få nok et tap, var Gautestads sluttkommentar til TV 2 etter kampen.

– Jeg synges Kolstad var veldig gode i dag, sa en skuffet Christoffer Rambo etter kampen, da han ble intervjuet av TV2s reportere. I dag slet vi veldig med samarbeidet forsvar og målvakt, og framover stanget vi veldig mye.

Sjokkstart

Det virket neste ikke som om Runar-spillerne forsto alvoret da kampen ble blåst i gang, og før det var gått seks minutter ledet Kolstad hele 6-1. Gang på gang ble det bomskudd framover, og bakover fikk ikke Joachim S. Christensen noe hjelp av forsvaret. Det hevet seg heldigvis litt framover etter hvert, men anført av lagets skuddmaskin Simen U. Lyse fortsatte Kolstad å prikke inn det ene målet etter det andre og ledet hele 10-4 før det var gått 13 minutter. Da valgte Runar å ta en «time out», men det hjalp ikke så mye. Den eneste som spilte opp mot sitt vanlige var Kristoffer Henriksen som scoret fire mål før pause, og Kolstad kunne gå til pause med ledelse 18-13.

Kolstad også best i starten av annen omgang

Kolstad fortsatte å føre også etter pause. Gang på gang måtte Jokke hente ballen i mål, og framover ble det enten skuddbom eller misbrukte kjempesjanser. Midtveis i omgangen ledet Kolstad hele 27-18 og det var tydelig at hjemmelaget var meget godt fornøyd i siste halvdel av omganger, for de lot Runar komme mye lettere til i sluttminuttene. Samtidig våknet Jokke og reddet seks av de åtte siste skuddene

Etter å ha blitt passet ekstra godt på i store deler av kampen kom Christoffer Rambo til sin rett med skuddene i slutten av kampen og ble Runars toppscorer med ni mål på 14 skuddforsøk. I tillegg viste André Tuzov at han hadde nesen for målet med tre fine scoringer det siste kvarteret.

Oppsummering:

Kveldens kamp var et klart tilbakeskritt etter serieåpningen med tre flotte seire. Samarbeidet forsvar/målvakter fungerte ikke i ¾ av kampen. Framover klarte ikke trioen Rivesjö, Bilov-Olsen og Rambo å lage hull på Kolstads forsvarsmur, og det ble langt mellom utspillene til kantspillerne. Heller ikke samarbeidet med linjespillerne fungerte som tidligere.