Runar Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Runar Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Poengdeling mot Halden

Herrelaget spilte uavgjort 24-24 mot Halden i kveldens kamp i Runarhallen etter å ha ligge under 14-15 til pause. Når laget har spilt 10 kamper ligger de fortsatt på andre plass på tabellen, på bedre målforskjell enn ØIF Arendal. Og det blir tøft i de kommende kampene, for allerede til søndag er det ny toppkamp i Runarhallen, da Drammen kommer på besøk.

Før kveldens kamp hadde Halden et lite overtak da de kunne skryte av en 8-3 ledelse i seire, og kveldens kamp var et tydelig bevis på at Halden er et lag som Runar sliter med å slå.

En mellomfornøyd Leif Gautestad hadde disse refleksjonen etter kampen.

• Det er fortsatt veldig vanskelig å spille mot Halden, sa Leif etter at ett poeng var sikret. Vi var klar over at vi ville møte et meget disiplinert lag, og et lag det er vanskelig å slå.
  • Jeg er ikke fornøyd med uttellingen framover, fortsatte Gautestad, for vi bør absolutt score flere enn 24 mål, men bare 24 baklengs kan jeg godt leve med.
  • Men det var flere ganger jeg ikke var fornøyd med forsvarsspillet, og da var det flott at Jokke sto fram som en levende vegg ved flere anledninger.
  • Men i dag gikk ikke alt vår veil, og nå må vi skjerpe oss når vi tar imot Drammen til søndag.

Kristoffer S. Henriksen etter kampen:

• Det ble så tøft som ventet, sa den tidligere Halden-spilleren Kristoffer S. Henriksen etter kampen.
  • Jeg er godt fornøyd med egen innsats i forsvar før pause, og det var også fint å score to mål på gamle lagkamerater, men jeg er ikke fornøyd med at vi ikke klarte å beholde begge poengene her i Runarhallen.

Kamputvikling:

Det åpnet godt for Runar som scoret kampens to første mål ved Mads F. Rekstad og Trym Bilov-Olsen, og laget var i ledelsen i over halve første omgang. Forsvarsspillet vara patent, men framover ble det for mange bommer og tekniske feil. Joachim S. Christensen hadde åpnet meget godt i mål, men etter hvert fikk han for liten hjelp av forsvaret, og 10 minutter før pause kom 04-målvakten Oscar L. Syvertsen inn, men heller ikke han fikk fullklaff. I slutten av omgangen vekslet lagene med å lede, men Halden var hele tiden et lite skritt foran. Sluttminuttene ble målfattige. Halden økte til 15-13 drøye tre minutter før full tid, og i de siste minuttene var det bare André Tuzov som klarte å få nettkjenning. Dermed kunne Halden gå i garderoben med ledelse 15-14.

Selv om Halden scoret det første målet etter pause, så var dette Runar som var det førende laget de 10 første minuttene. Christoffer Rambo fikk en utvisning etter drøye tre minutter, og Jokke som var tilbake i målet ble erstattet av en utespillere. Dette fungerte veldig bra for oss, for Tobias Rivesjö og Kristian S. Henriksen scoret hvert sitt mål og utlignet til 16-16.

Så var det klart for noen minutter med Jokke-magi. Vår danske målvakt var høyt og lavt. Først reddete han et syvmeterskast, så gjorde han to kalasredninger og den siste var på en kontring. De neste minuttene fløt Runars vei, og midtveis i omgangen sendte Mads F. Rekstad igjen i ledelsen etter at han satte en retur etter et skudd av Sander i mål og da ledet Runar 19-18.

Så kom det en tung Runar-periode med flere skuddbom, og før det var gått 20 minutter ledet Halden 22-19. Men igjen reiste Runar seg. Først etter scoringer av Sander R. Myklebust og Mads F. Rekstads andre etter pause, før endelig Christoffer Rambo fant fram skuddarmen igjen. To mål på rad sendte Runar tilbake i føringen da det gjensto fire minutter.

Like etter sov dommerne da de ikke blåste brøyt da en Halden-spillere løp rett på Rambo. Resultatet i det påfølgende angrepet for gjestene ble dessverre mål og utligning til 23-23. Kampen ebbet ut med det sjette målet til Rambo og ny utligning for Halden.

Etter kampen ble Mads F. Rekstad kåret til Runars beste spiller.