Runar Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Runar

Runar Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Det er vel få lag det har vært skrevet så mye om denne høsten som Kolstad.  Alle har vel hørt om Kolstad-prosjektet og klubbens ambisjoner om å bli et europeisk topplag.

Allerede kommende sesong flytter de første håndballstjernen til Trondheim, før kanskje verdens beste håndballspiller Sander Sagosen kommer sesongen 23/24.

Sesongens Kolstadlag har skuffet de fleste så langt.  Etter 14 kamper ligger de på 8. plass, noe som er langt bak egne ambisjoner om topp 4.  Og hvis vi ser på spiller for spiller burde de absolutt ha ligget høyere på tabellen.

Kolstad har variert veldig i høst.  Fra knepent tap mot Elverum og solid seier i hjemmemøtet mot oss til 10 måls hjemmetap mot Haslum.  Hva de store variasjonene skyldes aner ikke vi, men kanskje har Kolstad-prosjektet også påvirket dagens spillere.  Uansett er A-stallen sterk og de har både 3. mann og 7. mann på toppscorerlista i Eliteserien.  Høyre bakspiller Gabriel Setterblom har banket inn 84 scoringer på 13 kamper og venstre bakspiller Simen Lyse ligger like bak med 81 scoringer.  Mellom dem spiller Eskil Dahl Reitan som fikk sin A-landslagsdebut i november.  Målvakten Lars Eggen Rismark har også mange gode sesonger bak seg i Eliteserien og kan på sine beste dager «stenge kassa».  Det fikk vi oppleve i Trondheim i september.

Onsdagens 44 – 34 seier mot Halden Topphåndball tyder dog på at formen er i anmarsj!

Hva som med oss selv?

Vi stiller dessverre litt redusert om dagen og spesielt skaden til Christoffer Rambo kom ubeleilig.  Med 3 høyre bakspillere ute, er vi nødt til å spill med en høyre hendt bakspiller på høyre backen og det er ikke gunstig.  Men vi presterte godt i Bergen uten Christoffer og forhåpentligvis er Kenny Ekman klar igjen lørdag.

Uansett stiller vi med en gjeng som er klare til å revansjere tapet i Trondheim.