Tidenes lag – midt bak – Runar

Tidenes lag – midt bak

Neste posisjon i tidenes Runar lag det skal stemmes over er midt bak (Playmaker). Her nøyer vi oss med 3 kandidater, men hvilke kandidater ……….

Spiller Kamper for Runar Mål for Runar
Hammer, Vidar 103 243
Hansen, Kristian 378 1.331
Karlsson, Jac 85 380

Vidar Hammer

Vidar kom til oss foran 91/92 sesongen og ble her totalt 3 sesonger. Med Vidar i midten og Roger og Pål Vidar på hver sin sideback ble vi ustoppelige i sesongen 93/94 og vant vårt første seriegull.  4 landskamper ble det også på Vidar i denne perioden.  Det var en fortvilet «Ragge» som måte konstatere at Vidar til slutt valgte å trappe ned håndballen til fordel for jobb og familie.  «Ragge» synes det var ille å miste Vidar samtidig som Roger Kjendalen og Pål Vidar Lundquist også forsvant (Tyskland og nedtrapping).

1 NM tittel og 2 sluttspillseire rakk Vidar også å bli med på.

Kristian Hansen

Sesongen 91/92 debuterte den lokalelysluggen for Runar og ble hos de hvite englene i 12 hele sesonger før han valgte å trappe ned.  Sesongen etter (03/04) ble det et lite comeback.  Den elegante Playmaker topper alt av Runar statistikker med sine 378 kamper og 1.331 scoringer. Med sine 10 titler (4 serie, 3 cup og 3 sluttspill) er han også den mestvinnende Runar spilleren.  Selv om Kristian først og fremst huskes som Playmaker kunne han score mål også.  13 scoringer borte mot den blivende Champions League vinnere Portland San Antonio (2000/01 sesongen) er mildt sagt imponerende.

Kristian ble også «belønnet» med 57 landskamper.

Jac Karlsson

Vinteren/våren 2007 fikk vi tips om at det fantes en meget lovende finsk Playmaker.  Tipsene var så klare at vi valgte å satse på lysluggen fra Karis, noe som raskt skulle vise seg å være en fulltreffer.  I tillegg til playmakerkvalitene sine var hans også en notorisk måljeger og ble vår toppscorer allerede den første sesongen (07/08).  Vi forstod raskt at større ligaer lå foran Jac og etter 3 sesonger fortsatte han karrieren i Danmark (først i Mors-Thy håndball og deretter i TTH Holstebro). Jac var sentral da vi vant vår siste tittel med cupseieren mot Elverum i romjula 2008.