Cupdramaet mot Nærbø endte godt – Runar

Cupdramaet mot Nærbø endte godt

Bernt Horvik

Det ble ulidelig spennende i ekstraomgangene da Runar tok imot Nærbø til 1/8 dels finalekamp i NM i Runarhallen søndag. Det sto 29-29 etter full tid, og da måtte det til ekstraomganger. Der trakk Runar det lengste strået og vant til slutt 39-33 og er dermed klar for kvartfinalen.

Nærbø best  i gang

Det var gjestene fra Nærbø som kom best i gang. Før det var gått to minutter tok Nærbø ledelsen ved kantspiller Teodor Svensgård, og utover i omgangen kom det mange mål fra denne posisjonen for Nærbø. I de første minuttene var ikke ballen helt på Runars side to ganger på rad smalt ballen i stangen bak Nærbøs målvakt, og tre ganger misbrukte våre spillere store sjanser. Flere ganger klarte ikke bakspillerne å finne Sander R. Myklebust på linjen, og da ble vi hardt straffet med kontringer for Nærbø.

Runar utlignet

Drøye kvarteret ut i omgangen ledet Nærbø 8-7, og da tok André Tuzov ansvar og scoret tre av Runars fire neste mål, samtidig som også en annen innhopper – André Christiansen – viste at han fortsatt har krutt i venstreslegga og scoret hele fire ganger. Det siste av hans scoring sørget for Runar-ledelse 12-11 drøye fire minutter før pause.

Men så slo Nærbøs kantspillere igjen. Tre ganger ble det scoring og 14-12 scoringen til Teodor Svensgård var av det flotte slaget. En kontrollert skru satte Jokke ut av balanse og ballen trillet utagbart i Runars mål, og Nærbø kunne gå til pause med ledelse 14-12.

Konklusjonen til pause var at det var for mange tekniske feil og bomskudd. Ok spill bakover. Jokke reddet ni av 23 skudd, men slet med skudd fra kantene.

Runar best i starten av annen omgang

Runar kom tidlig ut til annen omgang. Det virket som om de var veldig tente for å vise seg fram for et entusiastisk publikum.

Og det ble en flott start. Før det var spilt syv minutter ledet Runar 17-15 etter scoringer av Trym, Mads, Rambo, Glemming og igjen Rambo. Så reduserte Nærbø en gang før det ble to nye Runar-scoringer. Først fra syvmetersmerket ved Rambo etter at Glemming var blitt tatt, så igjen Rambo. Da ledet Runar 19-16 og Nærbø tok en «time out».

Men «time outen» tente Runar enda mer, og Runar fortsatte å føre de neste minuttene etter scoringer av Glemming to ganger, så Rambo og til slutt Rekstad og da ledet Runar 23-19 etter et drøyt kvarter av omgangen.

I slutten av ordinær tid kom det mange feil fra begge lag, samtidig som Runar fikk to utvisninger. Tobias Rivesjö kom igjen inn på banen etter en god hvil, og dundret raskt inn to mål, – det siste på en flott kontring.

Lagene fulgte hverandre i sluttminuttene, men med Runar hele tiden i føringen. Tre minutter før full tid dundret Trym Bilov-Olsen inn 29-26 og alt så lyst ut. Men Nærbø ville det annerledes og utlignet til 29-29 seks sekunder før full tid og dermed måtte lagene gå i garderoben for å forbedre seg på ekstraomganger.

Runar eide ekstraomgangene

Anført av en heltent Tobias Rivesjö tok Runar ledelsen allerede etter 26 sekunder av 1. ekstraomgang. Rett etter gjorde han en topp forsvarsjobb. Det gjorde ikke noe for Runar at Sander måtte ta sin andre utvisning rett etter, for når var Tobias Glemming i scoringsform. To flotte mål og  Runar ledet 32-20. Omgangen avsluttet med to mål til hvert av lagene, og Runar ledet 34-32 da lagene byttet side.

Nærbø åpnet best i andre ekstraomgang, men så var det bråstopp for gjestene. Det hjalp lite å komme offensivt ut, for denne kampen VILLE Runar vinne. Når også Jokke endelig reddet fra kanten, var det takk for farvel til Nærbø. Runar vant andre ekstra omgang hele 5-1 og gikk dermed til kvartfinalen med seier 39-33.

Etter kampen ble Christoffer Rambo kåret til Runars beste spiller. Et stort pluss får også André Tuzov og André Christiansen for innsatsen i første omgang. Og da glemmer jeg ikke uttellingen til Tobias Glemming i andre omgang og i ekstraomgangene.