Kenny møter gamleklubben – Runar

Kenny møter gamleklubben

ØIF Arendal har laget en flott reportasje om Kenny Ekman. Vi har lånt mesteparten av artikkelen.

Både ØIF Arendal og Kenny Ekmans Runar tapte i helgen. – Begge lag er ekstremt revansjesugne på seier, mener han.

– For oss betyr det ingenting at ØIF Arendal tapte for Halden eller om vi tapte for Drammen i går. Dette er en helt ny kamp, ny nerve og et medaljeoppgjør begge lagene vil vinne. Begge lag er nullstilte før denne viktige kampen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Sparebanken Sør, sier arendalsbosatte Kenny Ekman til oifarendal.no mandag kveld.
For Ekman har fortsatt en høy stjerne blant mange ØIF Arendal-supportere og det er unektelig noe rart å se den joviale forsvarsspilleren i en annen drakt enn den sorte og røde.


– Det viktigste for meg er at jeg kanskje har betydd noe utenfor banen også, på det menneskelige planet. Jeg bor her, har mine barn og samboer her og trives godt. Derfor er det alltid litt rart å spille mot ØIF Arendal her i Arendal, men når kampen blåses i gang er det full kamp. Sjølvklart, fastslår han.

Tråkket over
Den joviale svensken, som mange arendalitter har trykket til sitt bryst etter oppofrende spill i ØIF-drakten i en årrekke, ble skadet i søndagens TV2 Sport 2-sendte oppgjør hjemme mot Drammen. Da han blokket et skudd fra Drammens Gøran Sørheim, landet han skjevt oppå playmakeren i etterkant – med overtråkk som resultat. Forsvarskjempen hadde synlig vondt i ankelen, som skal opereres etter høstsesongen.
– Ingen fare for kampen i Sparebanken Sør til søndag?
– Hvis man ser bort fra ankelen er kroppen fin og knærne spiller på lag. Jeg spiller til søndag, fastslår han.
For et langt håndballiv tærer uansett på en erfaren håndballspiller. Det var lenge tvil om svensken skulle spille denne sesongen. Da ØIF Arendal var i kontakt med ham i sommer, var ikke kontrakten med Leif Gautestad og Runar signert. Det var derimot trenerkontrakten med den gamle storheten Herkules som jakter opprykk til 1.divisjon. Hans trenerkarriere skulle egentlig ha startet forrige sesong, men all håndballaktivitet på seniornivå lavere enn 1.divisjon kom aldri i gang grunnet pandemien. Derfor ble hans debut som trener mot nettopp ØIF Arendal først i august i år.

Blitt bedre
Han bedyrer at han er blitt en bedre spiller etter at han også ble trener. For Ekmans del betyr hans kombinerte spiller- og trenerengasjement i to ulike klubber mange timer på veien hver uke. Han trener Herkules samme dager som han selv spiller i Runarhallen. Herkules ligger på 2.plass i 2.divisjon med samme poengsum som Urædd, dog med to kamper mer spilt.

– Livet er hektisk, men en fantastisk samboer gjør at jeg får holde på med det jeg brenner for. Jeg er også blitt en bedre spiller gjennom å være trener. Jeg får nye perspektiver av å trene andre, mener han.
Det trengs søndag for å slå gamleklubben i det som etter alle solemerker blir en dramatisk affære etter at søndagsdesserten er fortært i de ændalske hjem.

Fyr i teltet etter desserten
– ØIF Arendal på hjemmebane er veldig vanskelig, men vi skal fighte for hvert eneste mål og ball, fastslår han.
ØIF Arendal og Runar har begge plukket 15 poeng hver så langt denne høsten. Drammen har 16 og ligger på andreplass. Elverum leder.

– Vil laget som taper miste muligheten til å ta medalje?

– Sesongen er lang og vi er ennå ikke halvveis. Laget som vinner får selvsagt et bedre utgangspunkt, og det er viktig å vinne kamper mot lagene rundt enn på tabellen. Laget som taper er fortsatt med for fullt. Halden har også blandet seg inn i kampen, men mye kan skje utover i sesongen. Men, skal man ta medalje bør man vinne. Det gjelder for begge lag, fortsetter han.

Og det blir knalltøft for Ekman som ikke liker å tape?

– Hele poenget med håndball er å vinne kamper og å ta to poeng, avslutter Kenny Ekman på sedvanlig vis