Knepen seier i generalprøven – Runar

Knepen seier i generalprøven

Vant 35-34 over Nøtterøy

Bernt Horvik

Herrelaget spilte sin første og eneste treningskamp etter at serien sluttet 21. desember, nettopp mot kveldens motstander Nøtterøy, og det ble en treningskamp som gikk i berg og dalbane.

Her er Bård Kr. Tonnings oppsummering:

• Jeg synes første omgang var ok, spesielt den siste delen av omgangen, sa trener Bård Kr. Tonning, som ledet laget alene i koronafravær av Leif Gautestad.
  • Etter pause, spesielt i starten av omgangen, var det mye mer rufsete, spesielt bakover, og da var det mye som kladdet. Heldigvis klarte spillerne å heve seg i sluttminuttene, og det gjorde godt for selvtilliten for laget at vi dro i land en ettmålsseier.
  • Vår nyervervelse Martin Lindell presenterte seg da han fikk slippe til midtveis i første omgang med tre fine scoringer, og vil sikkert bli et løft for klubben når han får mer samspill med de andre.
  • Ellers viste André Christensen at han er på god vei etter skade. Et lite pluss også til André P. Tuzov og Trym Bilov-Olsen i deres beste perioder.
  • Bakerst sto Joachim S. Christensen godt i den tiden han var inne før pause.

Fin start for svenske Martin Lindell.

• Det var virkelig gøy å spille kamp igjen, for den forrige kampen jeg spilte var så langt tilbake som 3. september på det franske laget Limoges, som jeg spilte på før jeg returnere fra Frankrike, sa Martin.
  • Siden jeg kom til Norge har jeg ikke hatt mange treninger sammen med HELE laget, for vi har vært hard rammet av koronaen, og Christoffer Rambo har vært opptatt med EM-aktiviteter.
  • Så langt trives jeg godt, og jeg bor hos trener Leif Gautestad, som jeg kjenner fra den tiden jeg spilte i ØIF Arendal, der jeg også spilte sammen med Kenny Ekman.
  • Etter en snau måned har jeg allerede funnet meg godt til rette, og ser fram til å komme i gang med seriespillet.
Martin Lindell

Kampreferat:

André P. Tuzov slo an tonen for Runar med å score lagets to første mål, men våre herrer klarte ikke å riste av seg motstanderen fra Nøtterøy. I hele første omgang lå de lenge to-tre mål foran, men det var først i slutten av omgangen at de virkelig tok initiativet. Gode innhopp av Martin Lindell og André Christensen ga våre herrer et bedre forsprang, og André Christensen sørget for fem måls ledelse til Runar rett før pause, da han scoret sitt tredje mål i første omgang.

Det åpnet også godt for Runar etter pause. Mål av Mads F. Rekstad og straffescoring av Christoffer Rambo, sendte Runar i ledelse 22-16 før det var spilt to minutter. Men Nøtterøy ville ikke stå fram som noe slakt, og før det var spilt åtte minutter av omgangen hadde de redusert fem ganger, og igjen var det virkelig kamp.

Da kom det klare meldinger fra trener Tonning, og dette tente spillerne, der Tobias Rivesjö tok tak i avslutningen. Midtveis i omgangen økte Christoffer Rambo med å sette ballen i et tomt Nøtterøy-mål, og Runar ledet 27-24 etter et drøy kvarter.

I siste del av omgangen kom Nøtterøy stadig nærmere, og ledet 34-33 da det gjensto et drøyt minutt. Heldigvis klarte våre gutter å stramme inn avslutningen i sluttspurten, med scoringer av Tobias Glemming og til slutt ble André P. Tuzov matchvinner med sin sjette scoring for kvelden.

Nå har trenerne resten av uken med å få laget høyere opp til andre del av sesongen kastes i gang i Runarhallen mot Fjellhammer til søndag.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Oliver Klaveness, Mads F. Rekstad 4, André P. Tuzov 6, Kristoffer Henriksen, Trym Bilov-Olsen 3, Tobias Rivesjö 3, Christoffer Rambo 3 (2), André Christensen 5, Tobias Glemming 5, Sander R. Myklebust 3, Kenny Ekman, Martin Lindell 3.