Litt sluttspill historie – Runar

Litt sluttspill historie

Søndag skal vi igjen delta i sluttspillet og vi har faktisk gode tradisjoner i sluttspillet, selv om det begynner å bli en stund siden vi hevdet oss.  Riktignok var vi med våren 2019 som er siste det ble arrangert, da sluttspillet de to siste sesongene har blitt avlyst pga. korona.

Men vi begynner med begynnelsen.

Første gang sluttspillet overhodet ble spilt i Norge, var sesongen 75/76 og Fredensborg Ski ble mestere.

Første gang vi ble med var sesongen 89/90 hvor vi tapte 2-0 i kamper mot Bent Svele og Urædd!

Men året etter glemmer vi ikke, i hvert fall ikke oss som også var med den gangen.  Sandefjord Håndballklubb (må ikke forveksles med Sandefjord Håndball) ble suverene seriemestere og var skyhøye favoritter mot lillebror Runar som overraskende tok seriesølv. 

Etter å ha tapt første kamp 20-27 i Jotunhallen slo vi fryktelig tilbake og vant 27 – 17 i returmøtet i Runarhallen.  En tredje kamp måtte spilles og først plasserte NHF kampen til Jotunhallen, men etter sterke protester tok NHF til fornuft og valgte Runarhallen da Runar hadde bedre målforskjell.  Og for en kamp det ble.  «Bulle» stengte fullstendig kassa og med «Dammen» som toppscorer, vant vi 19 – 14 og kunne feire vår første tittel.

Pål Myrdam, eller «Dammen» som vi husker han!

Det ble starten på en meget sterk periode, og vi var i 7 strake sluttspillfinaler.  4 seire og 3 tap ble det!

Deretter ble sluttspillet stadig endret, noen år var det helt borte, andre år kom det i noen merkelige varianter.  Fra sesongen 2004/05 ble sluttspillet igjen en årlig begivenhet, men fortsatt med blandet interesse og rare varianter!

Sist vi var i finalen var 2009/10 og vi tapte 29 – 25 mot Fyllingen i en ren finale.  Sluttspillet var ende ikke helt «satt» og det tok helt frem til 2014/15 sesongen før dagens modell med topp 8, ble fastsatt.  Det året slo vi ut ØIF Arendal i kvartfinalen med 2-1 kamper før vi tapte 2-1 i semifinalen mot Bodø HK.

Etter det tok vi den tunge veien ned til 1. divisjon og spilte først sluttspill igjen sesongen 18/19 hvor vi tapte kvartfinalen 2-0 mot Fyllingen.

Ellers er det verdt å merke seg at fra sesongen 2011/2019 har Elverum vunnet sluttspillet 8 år på rad!!

Best av 3 i kvartfinalene, best av 5 i semifinalene og best av 5 i finalene er kun spilt en gang før, sesongen 18/19. Men de to avlyste sluttspillene skulle også gått etter denne modellen.