Flott gjennomkjøring i Elverum – Runar

Flott gjennomkjøring i Elverum

Vi reiste til Elverum med kun 13 spillere, da André Tuzov (skadet), Anton Hellberg (bryllup), Kenny Ekman (Korona), Thomas Gram (EM-2004) og 4 juniorspillere (spilte Skjærgårdslekene) ikke var med

Lørdagens kamp mot Drammen HK endte med en solid 38 – 29 seier.  Da IK Sävehof slo Elverum 34 – 27 ble det finale for gutta søndag mot Sävehof. I denne kampen ble det sterke svenske laget for harde og vi måtte nøye oss med andre plass etter et 29 – 36 tap. 

Runar Sandefjord – Drammen HK           38 – 29 (pause 18 – 16)

Vi kom godt i gang i det som var en relativt jevn start.  DHK var bare foran en gang i kampen, på stillingen 2 – 1.  Vi spiller oss til mange sjanser og har høy uttelling på skuddene.  Rambo og Rivesjø var toneangivende og Robin Wulvik var effektiv fra høyre kant. Defensivt står vi bra bakover og våre 3’ere gjør jobben bra.  Mats står en god omgang mellom stengene. Et lite skår i gleden var at Mads Falck Rekstad måtte gi seg allerede etter 3 minutter pga. en strekk.

Andre omgangen åpner jevnt, men etter 10 minutter kommer 17 åringen Oscar Larsen Syvertsen inn i kassa. Han begynner med å redde et straffekast. Deretter står han en glitrende omgang og er den største grunnen til at vi etter hvert vant en komfortabel 9 måls seier.

Oscar med et strålende innhopp!

DHK forsøker blant annet 7 -6 spill, men vi står godt imot og scorer blant annet 4 scoringer i åpent mål.

Hele laget gjorde en god kamp og kanskje spesielt bak rekka med Martin, Rivesjø og Rambo.  Skudd uttellingen var vesentlig bedre enn forrige ukes treningskamp.

  • Toppscorer Runar Sandefjord:  Christoffer Rambo 9
  • Toppscorer Drammen HK:           Viktor Pettersen Norberg 6

Runar Sandefjord – Sävehof      29 – 36 (pause 15 – 21)

Martin Lindell spilte ikke kampen da han fikk seg en smell mot DHK. Vi tror at det kun er en hevelse og ikke noe brudd.  Mads Falck Rekstad var heller ikke med, etter å ha fått en strekk i kampen mot DHK og med Preben Gram i EM, måtte Eivind Gürrich stå hele kampen på venstre kanten.

Vi startet dermed kampen med kun 11 spillere tilgjengelig mot Michael Appelgrens mannskap, som er et av Sveriges absolutt beste lag.

Vi starter kampen bra og det er jevnt de første 15 minuttene.  Defensivt står vi bra og det er tydelig at Sander Rogne Myklebust har utviklet forsvarsspillet gjennom sommeren. Han står bra som treer sammen med Rivesjø. Utover i omgangen sklir Sävehof fra oss. Vi spiller oss til mye sjanser, men sliter med å score på en meget dyktig svensk målvakt.  Mats står også bra i kassa og av utespillerne er det Christoffer Rambo og Tobias Rivesjø som er ledende på scoringslista

Andre omgang starter med at vi igjen er gode bakover, men utfordringen i kampen er at vi ikke setter ballen i mål på gode sjanser. De fem første minuttene av omgangen, slipper vi ikke inn mål, men brenner 4 kontringer og da mistet vi muligheten til å lage en jevn kamp.

Utover i omgangen kjemper hele laget godt, alle er på. Fortsatt er Rivesjø og Rambo toneangivende, men alle står på.  Kennie Boysen spiller en del i andre omgang og gjør sakene sine bra.  Kasper Haugen Furu kommer er også frisk og utfordrer et offensivt svensk forsvar.  Vi er nede på 4 bak, midt i andre omgang, men vi ender med et 7 måls tap.

  • Toppscorer Runar Sandefjord:  Christoffer Rambo 10
  • Toppscorer IK Sävehof:                Alexander Westby 8

Leif kommentar etter turneringen

Stor innsatsvilje gjennom hele helgen. Jeg er svært fornøyd med forsvarsspillet og ikke minst samarbeidet mellom Rivesjø og Sander. Gode målvaktsprestasjoner og vi har sett et Runar-lag, som kontrer mer enn vi har gjort noen gang tidligere. Dette tror vi hjemmepublikummet vårt vil kunne glede seg å se!