Halden Topphåndball – Runar Sandefjord – Runar

Halden Topphåndball – Runar Sandefjord

I kveld reiser gutta til Fredrikstad og spiller mot Halden! Normalt spiller Halden sine hjemmekamper i Remmenhallen i Halden, men i kveld er kampen lagt til Kongstenhallen og Fredrikstad.

Grunnen er at de sammen med Fredrikstad sitt damelag lager en håndballgalla i Kongstenhallen.  KL. 18:15 spiller Fredrikstad mot Storhamar Håndball og kl. 20:15 går kampen mellom Halden Topphåndball og Runar Sandefjord.  Begge kampene vises på TV2 sport.

Halden er en motstander vi tradisjonelt sliter med. 13 ganger har vi møtt «Ulvene» og 9 ganger har vi måttet gå slukøret av banen med null poeng.  3 seire og 1 uavgjort har det også blitt.  Total målforskjell er 343 – 390 i Haldens favør.

Halden hadde «som vanlig» store utskiftninger foran årets sesong.  Men de mest sentrale spillerne klarte de å beholde. Og de har tatt nye steg denne sesongen.

Play makeren Truls Erik Grøtta har på de første 10 kampene hele 71 spillemål! Det er overlegent flest i Eliteserien. Sidebackene Jørgen Jansrud og Jonas Jensen ligger også høyt opp på scoringslista med 47 respektive 44 scoringer.

På kantene har de Mounir Chehri og Morten Bøe Linder.

Morten Nergaard la opp etter forrige sesong, men nykommerne danske Nicolai Neupart har vist seg som en meget god erstatter. Han kom fra gamleklubben til Johan Zanotti, Team Sydhavsøerne.

Det er ingen tvil om at vi må opp et hakk fra de siste kampene dersom vi skal ta med oss poeng fra Kongstenhallen. Det har kladdet litt for mye i det siste, noe cupkampen mot ØIF Arendal viste.

Kampen i kveld vil på mange måter avgjøre om første halvdel av sesongen har vært bra eller ikke.  Med seier vil vi befeste vår 4. plass på tabellen, mens vi med tap vil bli forbigått av nettopp Halden. Og bak der kommer lagene tett som hagl!

Gutta er topp motiverte for å legge ned alt de har av krefter og energi for poengene. Om det er nok, vet vi litt over 21:30 i kveld!