Runar knust Pölva Serveti i E-cupen – Runar

Runar knust Pölva Serveti i E-cupen

Vant hele 41-30 og bør være klare for neste runde

Bernt Horvik

Runar tok imot Pölva Serveti fra Estland i 1. kamp i 3. runde i E-cupen, da lagene møttes i Runarhallen søndag kveld etter å ha ledet 18-14 til pause.

Dermed har laget et flott utgangspunkt foran returoppgjøret i Estland til lørdag.

Leif Gautestad hadde disse kommentarene etter kampen:

Anført av en opplagt Anton Hellberg som hadde en redningsprosent på hele 44 før pause var vi veldig gode bakover før pause.

Minuset var at vi misbrukte hele fem meget store avslutninger.

Annen omgang åpnet storveis de 10 første minuttene da vi gikk fra 18-14 til 29-16 før Pölva Serveti måtte ta sin første «time out»

André Tuzov var strålende framover under hele kampen, og ble vår toppscorer med hele 14 mål.

Begge kantspillerne Mads F. Rekstad og Robin G. Wulvik kontret inn fine mål, og vi var gode med avslutningene fra distanse.

Med en ledelse på hele 11 mål har vi lagt et flott utgangspunkt før returkampen i Estland til søndag.

Kamputvikling:

Pölva Serveti kom best i gang og scoret kampens første mål. Deretter utlignet André, før igjen gjestene kom foran, men så var det slutt for dem å lede, men mellom det  misbrukte Mads F. Rekstad to store sjanser fra sin venstre kant.

Utover i omgangen viste André at han er i storform for tiden, og prikket inn det ene målet etter det andre, og heldigvis ville også Christoffer Rambo være med, og før det var spilt 14 minutter ledet Runar 7-4. Men gjestene ga seg ikke, og reduserte til 6-8 etter drøye kvarteret. Så kom det en fin Runar-periode framover. To mål fra syvmeteren fra Mats F. Rekstad, og mål av Furu og Wulvik, sendte Runar i en god føring på 12.7 før det var spilt 22 minutter.

I slutten av omgangen var det mer jevnspilt, og Runar klarte ikke helt på riste av seg gjestene, for de reduserte fire ganger, bare brutt av nok en scoring fra Tuzov, og Runar ledet bare 13-11, da gjestene satte en ball i tomt mål mens Sander var utvist.

Da tok Runar en «time out» og klarte å få mer skikk på angrepsspillet med tre scoringer av Rambo og to av Tuzov, og Runar kunne gå til pause med ledelse 18-14.

Annen omgang åpnet forrykende framover, for Runar vant de åtte første minuttene hele 11-2, og ledet 29-16 før Pölva Serveti tok sin andre «time out» for omgangen. I denne perioden kom det mange fine kontringer etter flott forsvarsspill, og etter det var det bare snakk om hvor stor seieren ville bli.

Til tross for en dobbeltutvisning av Myklebust og Wulvik, tapte de denne perioden bare 1-3, og stillingen var 35-24 da Runar tok en «time out». Anton Hellberg var tilbake i målet, og skapte litt mer ro i forsvaret, og dette resulterte i flere kontringer der spesielt Wulvik viste ro i sine avslutninger. Et lite minus var tre reduseringer på rad av Pölva Serveti til 28-39, men Tuzov luktet på flere mål og scoret sitt 14. for kvelden da han økte til 40-28.

I de to siste minuttene klarte gjestene å redusere to ganger i overtall, med nok en scoring mellom gjestenes reduseringer.

Minuset med arrangementet var at det var alt for få tilskuere som hadde tatt veien til Runarhallen, for i kveld hadde spillerne absolutt fortjent mer støtte.