Herlig borteseier over Halden – Runar

Herlig borteseier over Halden

Bernt Horvik

Runar vant 30-27 over Halden Topphåndball da lagene møttes til eliteseriekampen som ble spilt i Kongstenhallen i Fredrikstad onsdag kveld.

Når serien nå er halvspilt, ligger Runar på en fin fjerdeplass på tabellen bare målforskjellen bak Elverum.

Før kampen sa vår eminente sjåfør, Trond Tonning, far til vår tidligere høyrekant Tobias, at han aldri hadde kjørt et lag til bortekamp og kommet hjem uten seier, og man skulle faktisk tro at han var en skikkelig spåmann!!

Leif Gautestad:

I dag var vi gode bakover de første 50 minuttene, og det var godt nok til endelig å få en seier igjen.

Det var godt å se at guttene hadde nullstilt seg etter det forsmedelige cuptapet mot ØIF Arendal sist søndag, og samtlige spillere skal ha ros for flott innstilling og ikke minst innsats.

André Tuzov var vår store spiller, og han benyttet virkelig sjansen da han fikk sjansen, og åtte mål viser om flott uttelling.

I målet startet Mats Bjørnstad meget godt og hadde en redningsprosent på 30 før han ble byttet ut med Anton Hellberg i målet. Anton slo til med fire redninger på rad og den siste av disse var en syvmetersredning, og hadde en redningsprosent på hele 55 før pause.

Vi hadde bedre rytme i laget i angrepsspillet, og bakover var vi meget gode, spesielt før pause, noe bare 12 baklengsmål er et bevis på.

Begge kantene hadde en fin uttelling, der spesielt Robin G. Wulvik sto fram som en vanskelig spiller for Halden.

Ellers viste Kristoffer S. Henriksen som spilte for Halden helt til forrige sesong at han virkelig ville vise muskler mot sine tidligere lagspillere.

Sander viste at ikke bare er en angrepsspiller, men vår eminente linjespiller viste også ta for seg i forsvar, da han i lange perioder sto der istedenfor Kenny Ekman.

Tobias Rivesjö var et steg framåt i forhold til de senere kampen, og Christoffer Rambo fikk flere ganger vist fram sitt fryktede skudd før pause.

André Tuzov ble etter kampen kåret til Runars beste spiller og hadde dette å si etter kampen:

Dette var klart min beste kamp for Runar denne sesongen, og det var deilig å kunne takke for den tilliten jeg fikk i kveld.

Jeg syntes vi klarte å demme opp for Haldens farligste spiller, Truls Erik Grøtta som var toppscorer i serien før denne kampen.

Hele laget har vært litt nede, spesielt eter cuptapet for ØIF Arendal, og i kveld mener jeg at laget virkelig hevet seg igjen.

Nå ser jeg fram til E-cupkampen mot Pölva Serviti som vi skal spille mot i neste runde. Den første kampen går i Runarhallen til søndag kl. 18.30, og da håper jeg vi får god hjelp av vårt trofaste publikum.

Andre Tuzov – Fortjent kåret til banens beste

Kamputvikling.

Det smalt allerede i det første minuttet da Haldens toppscorer Truls Erik Grøtta fikk en finger i øyet og måtte gå av banen for behandling. Dermed mistet Halden sin beste spiller for en periode.

Dette benyttet Runar til å komme i ledelse 2-0 før det var spilt to minutter etter scoringer av Tobias Rivesjö og Robin G. Wulvik, det siste på en fin kontring, før Halden kom på scoringslisten. Heldigvis for Halden kom Grøtta raskt tilbake på banen, og han var siste mann på ballen da Halden utlignet til 4-4 før det var spilt i syv minutter. Så økte Runar igjen, først ved Robin, før Kristoffer S. Henriksen klarte å score på sine gamle lagkamerater, og igjen var Runar i føringen, nå på stillingen 4-6.

I de neste minuttene fulgte lagene hverandre og det sto 7-8 etter 12 minutter. Da valgte trenerne Leif Gautestad og Bård Kr. Tonning å sette inn Anton Hellberg i målet, og hvilken åpning han fikk med å redde de fire første skuddene. Rambo og Rekstad benyttet flyten i forsvar til å nette hver sin gang, og Runar ledet 9-7 da Halden-trener Jan Thomas Lauritzen valgte å ta «time out».

I starten hjalp det lite, for Anton var i storform i målet og vartet oppmed flere toppredninger, hvorav en var fra syvmetersmerket. Men Halden klarte å reise seg og lagene fulgte hverandre de neste minuttene, før André Tuzov slo til. Først mål på en fin kontring, så redusering, og igjen en suser av Rambo. Men det hjalp så lite for Halden reduserte to ganger før André scorete sitt andre mål i omgangen.

Christoffer Rambo var virkelig i siget og en ny suser økte Runars ledelse til 14-10, før Halden igjen reduserte. Da kom det en «time out» fra Runars side. Det neste målet signerte Sander R. Myklebust etter fint forarbeid av Kasper H. Furu, før det kom et nytt kantmål fra Haldens venstre kant. Omgangen avsluttet med at Christoffer Rambo fastsatte pauseresultatet il ledelse 16-12 åtte sekunder før pause, og han scoret dermed sitt fjerde mål så langt i kampen.

Runar kom også best igjen etter pause med scoring av Robin G. Wulvik, før Halden reduserte. Så ble Halden hardt straffet med to utvisninger på rad, det siste etter et slag i ansiktet på Rambo. Men i spill seks mot fire klarte Runar bare å øke en gang, og målscorer nå var Kasper H. Furu.

Så kom det to Halden-scoringer, og igjen var det mer spenning i kampen. Deretter kom det to tekniske Runar-feil, før André Tuzov igjen var på farten. Hanøkte til 19-15, før Henrix satte ballen i et tomt Halden-mål. Da Rambo først misbrukte et syvmeterskast og gjorde en teknisk feil, ble han kalt av banen for en liten hvil. Inn kom Kennie Boysen, og han scoret på sitt første skudd, men bommet på det neste.

Etter det dreidde mye seg om André Tuzov. Han scoret de fire neste Runar-målene, samtidig som vi hadde litt hell med oss med ball i stang, og da Christoffer Rambo økte til 27-23 drøye syv minutter før full tid, trodde de få Runar-supporterne på at i kveld ville poengene bli med hjem til Sandefjord. OG heldigvis ble de hørt.

Og da gjorde det ikke så mye at forsvarsspillet dalte de siste minuttene, for Runar hadde full kontroll i sluttminuttene, og vant helt fortjent 30-27!!!