Suverene Kolstad for sterke for Runar – Runar

Suverene Kolstad for sterke for Runar

Runar tapte hele 26-36

Bernt Horvik

Før kampen sa Runar-trener Leif Gautestad at mulighetene for en jevn kamp ville være kompakt forsvar og et angrepsspill som hindret for mange Kolstad-kontringer, men dessverre klarte ikke spillerne å innfri trenerens forhåpninger. I tillegg ble det alt for mange tekniske feil og manglende redninger.

Kolstad kom til Runarhallen med tre spillere som deltok på Norges lag i VM, samt to som spilte for Island.

Positivt var tilskuerantallet, for det var hell 1152 til stede i hallen, og stemningen var til tider meget god.

Leif Gautestads kommentarer etter kampen kan oppsummeres slik:

• Vi gjorde alt for mange tekniske feil – nærmere 20 – og dette resulterte i menger av enkle kontringsmål for Kolstad.
  • Dessverre var det bare Christoffer Rambo av bakspillerne som var noen trussel for et meget bastant Kolstad-forsvar.
  • Vi var alt for dårlige i duellspillet.
  • På vårt beste var vi bare fire bak, men da sjansen bød seg, stoppet det opp framover.
  • Vi var alt for dårlige i duellspillet, og da sa Kolstad takk og satte ball etter ball bak våre to målvakter.

Kamputvikling:

Kolstad åpnet på verst mulig måte for Runar, for før det var spilt fem minutter ledet de 4-1, og tre av målene kom på kontringer.

Runar reiste seg litt og reduserte til 3-5 på et syvmeterskast av Mads F. Rekstad, men så dundret Kolstad til igjen i en overtallsperiode og ledet 8-3 før det var spilt ni minutter.

I denne perioden var det et meget passivt angrepsspill, og bakover manglet vi helt redningene.

Utover i omgangen rykket Kolstad fra, sakte, men sikkert og ledet 13-8, da Martin Lindell måtte ut med en skade.

I de 10 siste minuttene av omgangen spilte  Runar jevnt, og Sander Rogne Myklebust reduserte til 14-19 i siste minutt av omgangen.

Annen omgang åpnet bedre for Runar, og på sitt beste var vi bare fire mål bak – på stillingen 17-21 etter scoring av Kasper H. Furu. Så kom det to nye Kolstad-scoringer, før Mats Bjørnstad tre ganger på rad vartet opp med topp redninger, samtidig som Rekstad og Rambo satte ballen bak Lars Eggen Rismark som startet i Kolstad-målet etter pause, og lå bare fire bak etter drøye åtte minutter.

Men igjen giret Kolstad opp, og ledet 28-23, da begge lagene igjen byttet målvakt. Anton Hellberg kom tilbake i Runars mål, og landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud var tilbake i Kolstads mål. Sistnevnte viste flere ganger sin klasse, mens Anton ikke hadde sin beste dag.

I de 10 siste minuttene viste Kolstad sin styrke og gikk fra en ledelse på fem mål til å lede med hele 10 mål da det bare gjensto drøye fem minutter, da stillingen var 23-33.

Det hjalp lite at Runar scoret tre ganger i sluttminuttene, for Kolstad svarte med like mange mål.

På Runars lag ble Christoffer Rambo kåret til lagets beste, men han hadde alt for mange tekniske feil til å spille opp mot sitt beste, og det sier litt om lagets totale prestasjoner.

Kolstad imponerte med sin bredde, og islandske Sigvaldi B. Gudjonsson ble kåret til banens beste spiller.