Runar til semifinale i E-cupen

Slo  HCB Karvina 25-25

Totalt vant de 62-56 og møter Nærbø i semifinalen

Bernt Horvik

Etter en super start der Runar ledet hele 13-5 etter 22 minutter, hadde våre spillere full kontroll i resten av kampen. Til pause lede de 16-11, og syv minutter før full tid hadde de økt til 27-20. Da kom ungguttene Adam, Lars Eivind  og Trym inn og de var med på å sikre Runar seier 28-25 og et fortjent avansement til semifinalen, der de møter Nærbø. Første kamp er hjemme helgen 15.-16. april.

Men før det er det kamp om bronsemedaljene, der Runar møter Drammen i Runarhallen til torsdag kl. 18.15, og da er det bare å møte opp i Runarhallen.

Leif Gautestads oppsummering:

• Vi gikk ut i hundre og til tross for at vi manglet Rivesjö og Ekman i midtforsvaret, gjorde erstatterne Sander og Henrix manns jobb, og at vi bare hadde sluppet inn fem mål på de 22 første minuttene sier sitt om forsvarsspillet. Bakerst storspilt Anton i målet.
  • Framover lyktes guttene med de fleste skuddene, og spesielt Martin fikk fulltreff med fem mål før pause.
  • Etter hvert begynte guttene å tenke på å unngå skader før torsdagens toppkamp mot Drammen.
  • I de siste minuttene fikk også ungguttene våre verdifull spilletid mot et utenlandsk lag.

Kamputvikling:

Martin Lindell slo an tonen i vårt første angrep, og før det var gått fire minutter hadde han scoret tre mål og et mål ble signert Wulvik.

Så kom det to reduseringer av gjestene på gjennomløp før Runar spilte sin beste periode i kampen med å score fem mål på rad og vi ledet 9-4 før det var spilt 11 minutter.

Da tok Karvinas lagleder en «time out» og scoret sitt femte mål på en flott flyver, men så var det bom slutt for gjestene de neste 10 minuttene og før det var spilt 22 minutter ledt Runar hele 13-5, og kampen var i realiteten avgjort. I slutten av omgangen scoret Rambo to og Tuzov ett og Runar ledet komfortabelt 16-11 til pause, og hadde også med seg tre plussmål fra borteoppgjøret.

Lindell scoret også Runars første mål etter pause, og utover i kampen ble det mer og mer Runar. To ganger nettet Kennie Boysen og fra linjen fant Sander veien til nettmaskene bak Karvinas målvakt, og da det bare gjensto syv minutter ledet Runar hele 27-20.

Da var et entusiastisk publikum meget fornøyd og de satte pris på at ungguttene Lars Eivind, Adam og Trym fikk mange spilleminutter.

Etter kampen ble Anton Hellberg kåret til Runars beste spiller. Han sluttet med en redningsprosent på hele 41 prosent.