BRONSE til Runar – Knuste Drammen og vant hele 37 – 27 – Runar

BRONSE til Runar – Knuste Drammen og vant hele 37 – 27

Bernt Horvik

Etter å ha ledet 16-13 til pause viste Runar seg som et mye bedre lag en Drammen og overkjørte

DHK i annen omgang. Etter hvert rant målene inn bak en frustrert DHK-målvakt, samtidig som Anton Hellberg fortsatte å storspille bak et meget kompakt forsvar.

Dermed er det klart at Runar tok sin andre bronse på rad, og nå er alle innstilt på å gi alt når de møter Nærbø i semifinalene i E-cupen, der første kamp er i Runarhallen søndag 16. april.

Da kampen var slutt fikk laget sine velfortjente bronsemedaljer.

Leif Gautestad:

• Dette var en fantastisk kamp, spesielt etter pause.
  • I første omgang ble det litt for mange tekniske feil og bomskudd.
  • Etter storspilte guttene anført av Christoffer Rambo som scoret hele 13 mål og dirigenten var Kasper Haugen Furu som hadde hele 15 assist i tillegg til sine seks mål.
  • Bakerst fortsatte Anton Hellberg å imponere og endte med en redningsprosent på hele 43 prosent.
  • Et stort pluss får også Robin som scoret på sine fem kontringer

Kamputvikling:

Drammen tok føringen på et kontringsmål av Ola H. Lillelien, og var i føringen de syv første minuttene. I denne perioden misbrukte Runar et par megasjanser, men da Mads F. Rekstad scoret på et syvmeterskast og ga Runar ledelsen 8-7 etter et kvarter, virket det som om nervene fikk satt seg, og utover i omgangen klarte Drammen aldri å komme i føringen igjen.

Men lagene holdt følge til det gjensto fem minutter av omgangen, da André Tuzov igjen sendte Runar i føringen 13-12, selv om DHK var i overtall en periode, økte Runar og ledet 16-13 til pause, der Kasper H. Furu scoret omgangens siste mål bare fire sekunder før halvtid.

Christoffer Rambo slo an tonen i annen omgangs første minutt, og Drammen reduserte rett etter, og da det var spilt tre minutter ledet Runar «bare» 18-15.

I de 10 neste minuttene storspilte Runar og feide nesten Drammen av banen, da de økte til27-19 før det var spilt 13 minutter.

Bare sporadisk klarte Drammen å få ballen i mål, og da Runar scoret fire på rad og ledet 30-16 etter et drøyt kvarter, var det ingen tvil om at bronsen ville bil igjen i Runarhallen. I denne perioden kom Mats Bjørnstad og stoppet to syvmeterskast.

Det virket som om Runar-spillerne var vel fornøyde, for de neste minuttene vant DHK 4-1, uten at det var noen fare på ferde, for gang på gang fant avslutningene veien bak DHKs målvakt.

Åtte minutter før full tid syntes trenerduoen Gautestad/Tonning at Rambo fortjente å få hvile, for da hadde han scoret hele 13 mål, og inn kom ungguttene Adam og Trym og også Boysen fikk mer spilletid. Rambo ble etter kampen kåret til banens best spiller.

Det gjorde det ikke noe lettere for DHK, for Kasper og Adam avsluttet kampen med å score kampens to siste mål, og seieren hå hele 37-27 var et faktum!!

Serien avsluttes med bortekamp mot ØIF Arendal i Sør-Amfi til søndag kl. 18.15

Kampfakta:

Runarhallen:

REMA 1000-ligaen:

Runar – Drammen 37 – 27 (16-13)

Runar: Anton Hellberg/Mats Bjørnstad, André Tuzov 2, Preben Gram, Christoffer Rambo 13, Trym Kristian Bjåland-Tonning, Kasper Haugen Furu 6, Lars Eivind S. Gurrich, Mads F. Rekstad 3 (1), Martin Lindell 1, Adam Tenvik Bergli 1, Tobias Rivesjö, Sander R. Myklebust 1, Kennie J. Boysen 2, Robin G. Wulvik 7, Kristoffer S. Henriksen 1.

Toppscorer Drammen: Kristoffer Raastad-Hoel 7,

Utvisninger: Runar 5×2 min., Drammen 2×2 min.

Tilskuere. 512

Det var en godt fornøyd arrangements gjeng som ryddet arenaen etter kampen! Disse gutta er noen av mange frivillige som sørger for at vi har Elitehåndball i Sandefjord og på Haukerød!!