God sluttspurt reddet seier mot Kristiansand – Runar

God sluttspurt reddet seier mot Kristiansand

Bernt Horvik

Det var bare en god sluttspurt som reddet Runar fra å tape den første kvartfinalekampen mot Kristiansand hjemme i Runarhallen. Etter at gjestene fra sør ledet 17-15 til pause, klarte Runar anført av en opplagt og heldig Anton Hellberg i målet å overliste Kristiansand i sluttminuttene, da de gikk fra 30 – 31 til seier 35 -31 i løpet av kampens seks siste minutter.

Bård Kr. Tonnings kommentar:

• Jeg syntes at spillerne slet med 7 mot 6 spillet til Kristiansand under storparten av kampen, og dette var bare helt i slutten da gjestene ble slitne at vi klarte å demme opp for dem, noe vi straffet dem hardt med i sluttminuttene med å sette tre baller i tomt mål.
  • Ellers spilte vi lenge taktisk uklokt, da vi så at Rambo fikk tett oppdekning, men heldigvis løste det seg i sluttminuttene.

Leif Gautestad etter kampen:

• Igjen viste Kristiansand at de mestrer syv mot seks spillet bedre enn mange andre lag. Vi visste at de ville spille slik, men likevel tok det alt for lang tid før vi endelig klarte å stoppe angrepsspillet deres.
  • Det ble bedre da Kristoffer Henriksen kom inn i midtforsvaret, for han er råsterk og har et veldig fint fotarbeid, noe vi savnet i store deler av kampen bakover.
  • Da Rambo fikk merke, ble det mye mer plass til Kasper og angrepsspillet ble veldig venstrevridd, noe Kasper og Lindell klarte å utnytte.
  • Bakover åpnet Mats meget godt i målet, men fikk etter hvert mindre hjelp.
  • Anton ble en liten matchvinner med sine sterke redninger i sluttminuttene, og kampen ble avsluttet med at vi scoret tre av våre fire siste mål i tomt mål.

Kamputvikling:

Kristiansand kom best i gang og ledet de 10 første minuttene. Heldigvis var Mats Bjørnstad i det gode hjørnet i starten av kampen fire av de seks første skuddene og i tillegg utlignet han til 5-5.

Utover i omgangen slet Runar bakover i undertallsspill, og gang på gang ble Kristiansandspillere spilt fri på kantene. Framover ble det en del tekniske feil og bomskudd, men Runar klarte etter hvert å komme i ledelsen til det gjensto fem minutter av omgangen.

Da kom det to kjappe mål fra gjestene etter at de hadde hatt en «time out», og  heldigvis klarte Kennie Boysen å kjempe seg til to viktige mål for Runar, og da det gjensto drøye tre minutter av omgangen, var stillingen 14-14.

Men Kristiansand avsluttet beste og kunne gå til pause med ledelse 17-15, etter at Adam Tenvik Bergli i sluttminuttet.

Anført av en skuddvillig Kasper Haugen Furu tok Runar kommandoen etter pausen, da han scoret Runars to første mål, men Kristiansand kom raskt tilbake og var i føringen helt til halve omgangen var spilt. Da var stillingen 27-27 etter at Robin hadde scoret sitt andre på rad og det siste var i tomt mål.

Kampen sto og vippet de siste minuttene, og da Christoffer Rambo fikk straffe etter sitt første skudd for kvelden, klarte Mads F. Rekstad å utligne til 29-29. Rett etter vartet Anton opp med en fantom redning før Runar tok «time out», uten at de ga noen umiddelbar gevinst.

I de siste minuttene virket det som om gjestene ble dyktig slitne, for de slet mer og mer med å komme til avslutning, noe som skyldtes et bedre forsvar og en strålende Anton i målet.

Runar scoret fem mål på rad i sluttminuttene og da gjorde det ikke noe at Kristiansand scoret kampens siste mål, for seieren var et faktum.

Runar hadde sine beste spillere i Kasper Haugen Furu – banens beste – Martin Lindell og målvaktene Mats Bjørnstad (1. havedel av 1. omgang) og Anton Hellbergs avslutning.

Neste kamp i sluttspillet er i Sparebanken Vest Arena i Kristiansand til onsdag kl. 18.30.