Toppkamp da Runar slo Kolstad i den andre semifinalekampen i sluttspillet – Runar

Toppkamp da Runar slo Kolstad i den andre semifinalekampen i sluttspillet

Bernt Horvik

Sjelden har en håndballkamp vært så spennende i sluttminuttene enn i kveld da Runar tok imot Norges beste lag Kolstad, til den andre av fem semifinalekamper i sluttspillet. Etter lenge å holdt følge med Kolstad i Trondheim i den første kampen – en kamp som Leif Gautestad omtalte som en kamp der Runarspillerne var alt for feige i slutten av kampen – klarte Runarspillerne absolutt å reise seg i den andre kampen. Etter å ha ledet 21-17 til pause og med seks mål da det gjensto drøye fem minutter – ble sluttspurten ulidelig spennende. Kolstad knappet stadig innpå og reduserte til 35-36 drøye minuttet før full tid. Heldigvis holdt Runar-spillerne roen og jubelen var enorm da Christoffer Rambo økte til 37-35 46 sekunder før full tid, og det ble for liten tid til at Kolstad klarte å utligne.

Nå har lagene en seier hver og den neste kampen spilles i Kolstad Arena til søndag kl. 16.15 og kan sees på TV2 sport 1. Den fjerde kampen spilles så i Runarhallen og er terminfestet til torsdag 18. mai.

Leif Gautestad etter kampen:

• Etter nedturen i Trondheim klarte guttene å reise seg fra start. Som i Trondheim vartet de opp med et dundrende flott forsvarsspill og bakerst viste Mats Bjørnstad at han i kveld overlistet landslagsspiller Torbjørn Bergerud i målet.
  • Framover spilte vi meget godt, og det er veldig lenge siden Kolstad slipper inn hele 21 mål på en omgang.
  • Spillerne gjorde de riktige tingene på riktig tid, og viste at når det skjer er Runar absolutt i Norgestoppen.
  • Etter pause slet vi etter hvert med å finne rytmen og i angrep ble vi litt feigere. Samtidig hevet Kolstad seg i forsvar og da trakk vi fram 7 mot 6 spillet som vi lyktes nok med til at vi klarte å endre Kolstads forsvarsspill og heldigvis holdt vi helt ut.

Mats Bjørnstad ble kåret til Runars beste spiller etter kampen og trener Gautestad roste han opp i skyene.

• Mats har vært utrolig god etter jul og storspilte i Trondheim i den første kampen og viste i dag igjen at han er en topp målvakt.
  • Dette var veldig gøy å høre, sa Mats til kommentaren til trener Gautestad.
  • I dag lyktes vi igjen og jeg satser på at vi reiser til Trondheim til den tredjekampen med visshet om at det skal være mulig å vinne.

Kamputvikling:

Kolstad kom best i gang og ledet 4-3 før det var spilt seks minutter. Så kom det en flott Runar-periode, som de vant 5-0 etter to scoringer av Wulvik, et av Rambo, Rekstad og Lindell.

I de neste minuttene kom Kolstad mer inn i spillet, men de var aldri nærmere enn to mål bak.

10 minutter før pause fortsatte Runar å øke og etter tre scoringer av Rambo, og mål av Furu, Wulvik og Myklebust, ledet Runar hele 16-11 åtte minutter før pause. Da var det nok for Bergerud før pause, og han ble erstattet av Lars Eggen Rismark uten at det hjalp noe for Kolstad. For Runar malte på og storspilte i forsvar, samtidig som det traff på det meste framover.

To minutter før pause ledet Runar 21-15 etter en flott kontring av Wulvik – hans tredje så langt den kvelden – og burde ha roet spillet ned i sluttminuttene. Men dessverre ble de litt for ivrige og Kolstad kunne redusere to ganger i sluttminuttet.

Runar åpnet klart beste etter pause og ledet 25-18 før det var spilt seks minutter. Så hadde de marginene med seg da Sigvaldi Gudjonsson satte en kontring i treverket og Wulvik økte til 26-19 i det neste angrepet.

Etter at Simen Lyse reduserte til 21-26 med hans første scoring for kvelden, tok Runar «time out».

Det påfølgende angrepet endte med skuddbom av Lindell, for Kolstad gjorde en teknisk feil. Og så kontret Tobias Rivesjö inn 27-21 og håpet steg i hallen.

Men Kolstad ga seg ikke og reduserte til 24-28 midtveis i omgangen. Da virket det som om flere av Runars bakspillere begynte å tvile på egne ferdigheter, Gautestad og Tonning ble enige om å legge om til spill 7 mot 6. Og i det andre angrepet i overtall scoret Rambo og Runar ledet 30-25 da deg gjensto 10 minutter.

Runar fortsatte overtallsspillet i angrep, og ledet hele 35-29 da det gjensto fem og et halvt minutt, og flere og flere begynte å håpe på Runar-seier.

Men så kom det to kjappe utvisninger for Runar, og bare to minutter før fulltid var Runars ledelse skrumpet ned til to mål. Og minuttet etter ned til ett. Da klarte heldigvis Runarspillerne å beholde roen, og samtlige juble høyt da Rambo scoret sitt åttende mål og Runar-ledelse 37-35 bare 45 sekunder før full tid, og da gjorde det ikke noe at Kolstad sate kampens siste mål, for Runar vant 37-36.