En legende takker av – Tusen takk Leif – Runar

En legende takker av – Tusen takk Leif

Det har jo vært kjent lenge at denne sesongen ble den siste med Leif som hovedtrener.  Nå ble ikke sesongen, slik vi hadde trodd og håpet på, da Leif har vært langtidssykemeldt.

Når Leif nå ikke blir en del av Runars Elitelag de kommende sesongene er det tid å hylle han. Klubb-byggeren, trenerlegenden og mennesket Leif Gautestad, har betydd enormt for Runar.

Begynnelsen:

Leif sitt Runar-eventyr startet tilbake i sesongen 1994/95.  Vår fantastiske svenske trener Roger «Ragge» Carlsson ble syk, og vi måtte «hive» oss rundt å skaffe en vikar.  Bård Tonning tipset oss om at Leif Gautestad, kunne være mannen. Den da drøye 30 år gamle keeperkjempen var ukjent som trener, men vi stolte på Bård og engasjerte Leif.

Under Leif sin ledelse hadde vi svært gode resultater og sesongen endte med seiergull!

Etter dette trente Leif Herkules i to sesonger, før han ble ansatt som sidestilt hovedtrener for Runar sammen med Bård Tonning (sesongene 97/98 og 98/99). Sesongen 99/00 hadde Leif hovedansvaret for Runar.  Dette er nok den beste sesongen i Runars historie og vi ble suverene seriemestere med 41 poeng på 22 kamper.  Ned til sølvvinner Sandefjord, var det 7 poeng!!

Leif sin enorme suksess førte til at han ble ansatt som landslagstrener og perioden i Runar var over for denne gangen.

Runde to:

Etter 17 år var igjen Leif å se i Runarhallen.  I mellomtiden hadde han vært:

  • Landslagstrener
  • Trent Stavanger til et av landets beste lag
  • Løftet Gjerpen opp fra «bunnen» til toppen av norsk håndball
  • Hatt et «gjesteopphold» i Aalborg
  • Bygget opp ØIF Arendal fra ingenting til et topplag
  • Vært klubb-bygger i Ålgård og løftet dem fra 2. divisjon til 1. divisjon. 

Rett før seriestart 2017/18 fikk vi et uventet trenerbytte.  Sjur Tollefsen tok på seg hovedtrener-jobben, og fikk god hjelp av Bård Tonning og Leif.  Leif ønsket å avslutte med stil i Ålgård og måtte «nøye» seg med å være en god medhjelper denne sesongen.

Men sesongen 2018/19 var han tilbake for fullt og har vært hovedtrener siden den gang og hele tiden med Bård Tonning ved sin side.

I tillegg til den fantastiske trenergjerningen Leif har gjort har han vært en avgjørende brikke for utviklingen Runar har hatt som klubb siden. Leif fikk overtalt sin mangeårige gode venn Morten Mathisen til å engasjere seg i Runar og sammen har de vært dynamitt.

Runar for 6 sesonger siden var en nyopprykket klubb med svært begrensede midler.  Vi var ikke lenger å anse som en del av toppen i norsk håndball og skulle klubben ha en realistisk målsetting om igjen å bli en klubb og regne med, måtte organisasjonen og ikke minst økonomien ta noen kvantesprang. Og kvantesprang har virkelig Runar tatt.  Økonomien er løftet, organisasjonen er utviklet og de sportslige resultatene har kommet. 

Når Leif nå blir «sørlending» igjen forlater han en klubb som det snakkes om i Norge.  En klubb som har ambisjoner om å ta opp kampen med de store i landet, og en veldig stor del av æren for dette skal utvilsomt Leif ha.

Takk Leif for at du igjen har løftet Runar til «gamle» høyder.  Takk Leif for at du har gitt har all din tid i Runar de siste årene og takk for den flotte og varme personen du er.  Vi håper du tar turen «nordover» innimellom, det er alltid en plass til deg i Runarhallen😊