Haslum HK-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Haslum HK-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Runar tapte i sluttminuttene

Bernt Horvik

Det ble en meget spennende avslutning da Runar gjestet Haslum i Eliteseriekamp i Nadderud Arena i kveld. Etter ledelse 17-14, glapp det i sluttminuttene og Haslum van 27-26.

Skuffet Leif Gautestad

– Nå er jeg skuffet etter en kamp der vi styrte det meste til det gjensto få minutter, sa en oppgitt Leif Gautestad etter kampen.

– Haslum hadde en meget dyktig og heldig målvakt i Thomas Langerud Kristoffersen, som reddet laget og sørget for at poengene ble igjen i Bærum, fortsatte Leif. I tillegg ble det litt for dårlig skuddavvikling for våre gutter etter pause.

– Vi hadde ikke marginene på vår side, sa Leif Gautestad, som godtok at dommerne ikke godkjente skuddet til Kenneth Bach Hansen som gikk i mål litt på overtid av full tid.

Jostein Pedersen Runars beste

Etter kampen ble venstre kantspiller Jostein Pedersen kåret til Runars beste spiller, en avgjørelse som er fullt forståelig, spesielt etter hans fine første omgang.

– Det hjelper lite å bli vår beste mann, når vi ikke får med oss poeng hjem, sa Jostein til Direkte TV rett etter kampen. Jeg er veldig godet fornøyd med eget spill i størstedelen av kampen, men ergrer meg veldig at jeg bommet på mitt siste skudd drøye minuttet før full tid.

Kampreferat

Det ble en intens, men lite velspilt kamp i Nadderudhallen. Runar kom kom best i gang og ledet tidlig 3-2 med blant annet to scoringer av Jostein Pedersen, men etter snaue 20 minutter var Haslum i føringen etter at svenske Benjamin Hallgren hadde scoret sitt tredje mål for kvelden, og mer skulle det komme fra hans side.

Runar kom raskt tilbake og nå var det Øyvind Frigstad og Tobias M. Rivesjö var Runars beste avsluttere. Men Haslum kom tilbake gang på gang. Det var først i de fire siste minuttene før pause at Runar klarte å få et lite overtak. Tre mål på rad av Frigstad, Pedersen og Rivesjö sendte Runar i føringen 16-13 to minutter før slutt. Så kom det en redusering før Amadeus Hedin fastsatte pauseresultatet til 17-14 ledelse til Runar på syvmeterskast etter selv å ha blitt tatt.

Målfattig i starten av andre

Haslum kom best i gang etter pause, men det var Amadeus Hedin som scoret omgangens første mål. Så kom det to kjappe Runar-utvisninger og tre mål på rad av Haslum, og uavgjort 18-18 etter fem minutter.

Da var det klart for prikksyting av André Christiansen. Tre ganger dundret han ballen i mål bak en sjanseløs Thomas Langerud Kristoffersen  Haslums mål, og Runar hadde utover i omgangen kontroll i kampen. Haslum jaget hele tiden og lå et-to mål bak, for så å komme opp på uavgjort. Seks minutter før full tid sto det 26-26, og da sto unge Thomas Langerud Kristoffersen fram som banens store spiller med flere praktredninger og det hjalp lite at Joachim S. Christensen hadde tre 100 % redninger. Skuddene satt ikke som før pause for Runar, og på den andre siden sto Benjamin Hallgren fram som kampens storskytter med hele ni mål.

Nå er det hjem og slikke sårene og trene før turen går tilbake til Nadderudhallen til søndag til en NM-kamp mot Haslum.