Utklassingsseier mot Sandefjord Håndball – Runar

Utklassingsseier mot Sandefjord Håndball

Runar Sandefjord utklasset byrivalen Sandefjord Håndball da lagene møttes til Eliteseriekamp i Runarhallen i kveld. Runar vant til slutt hele 31-20 etter å ha ledet 16-10 til pause, og klatret dermed opp på fjerde plass på tabellen etter tre serieomganger.

SE HØYDEPUNKTER HER!

– I dag er jeg storfornøyd med at så mange bidrar, sier trener Leif Gautestad etter kampen. Når Tobias Rivesjø ikke hadde sin beste dag, var det fint at Amadeus Hedin kom inn og tok tak. På linjen viste danske Tobias Balsby-Pedersen seg fram som en sikker avslutter og scoret fem fine mål og kriget til seg to syvmeterskast. I tillegg var Anders Hallberg sikker som ballfordeler (han ble kåret som banens beste spiller) og bakerst spilte kanskje Joachim S. Christensen sin beste seriekamp så langt denne sesongen.

– Jeg synes kanskje jeg spilte min beste seriekamp så langt denne sesongen i dag, sa Tobias Balsby-Pedersen etter kampen. Så langt har det vært veldig bra å være i Runar, og sammen med min samboer trives vi veldig godt i Sandefjord.

Målvakten Joachim S. Christensen storspilte i store deler av kampen og hadde en redningsprosent på over 50. Når han hadde hele ni 100% redninger, forteller det at han til tider stengte Runars mål.

– Jeg er meget godt fornøyd med kampen, sier Jokke etter kampen. Det tente meg litt da jeg fikk et skudd rett i ansiktet og protestere på meg et gult kort. I dag følte jeg at jeg hadde god kontroll på SHs skyttere, men mange av dem hadde noen hvasse skudd.

Kontroll fra start

Runar tok ledelsen ved André Christiansen og hadde etter det full kontroll. SH klarte bare å holde følge de 20 første minuttene, og det var veldig positivt at Runar hadde mange gode avsluttere. Gang på gang klarte bakspillerne å finne Tobias Balsby-Pedersen på linjen og han scoret tre fine mål før pause og skaffet to syvmeterskast, som Tobias Glemming omsatte i scoring fra syv-meteren. I de siste seks minuttene før pause økte forsvarsspillet, og da klarte de også å unngå baklengsmål.

Sterk start etter pause

Runar gikk knallhardt ut etter pause, og til tross for at det ble misbrukt to 100% sjanser, økte Runar til 21-12 før det var spilt et kvarter. Da hadde spillerne hevet forsvarsspillet, og gang på gang ble SH presset til svake avslutninger eller så møtte de en heltent Jokke i målet. Da var kampen klart avgjort, og Runar hadde god kontroll i siste del av omgangen Åtte minutter kom Daniel Jacobsen inn på banen, men måtte ut etter at Sander Ree-Lindstad traff han i ansiktet og ble bestraffet med et rødt kort. I sluttminuttene fikk også Marcus Buchardt og Gustav Bergendahl spilletid og sistnevnte takket for tilliten med å score et mål.

Runar hadde sine beste spillere i målvakt Joachim S. Christensen, ballfordeler Anders Hallberg og linjespiller Tobias Balsby-Pedersen.

Eliteserien:

Runarhallen:

200 tilskuere

Runar Sandefjord – Sandefjord Håndball 31-20 (16-10)

Runar: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 5 (4), Espen T. Røhmer, Øyvind Frigstad 2, Gustav Bergendahl 1, Anders Hallberg 4, André Christensen 3, Tobias Balsby-Pedersen 5, Kenneth Bach Hansen 1, Markus Buchardt, Tobias M. Rivesjö 3, Håkon Sætre 2, Daniel Jakobsen, Amadeus Hedin 3, Christian Ø. Westby 2.

Toppscorer Sandefjord Håndball: Magnus Langeland 5.

Utvisninger: Runar 3×2 min., SH 4×2 min., + et rødt kort.