Nærbø – Runar Sandefjord 25 – 27 – Runar

Nærbø – Runar Sandefjord 25 – 27

Endelig ble det seier borte mot Nærbø

Bernt Horvik

– I andre omgang fikk vi virkelig sving på forsvarsspillet samt at vi hadde en målvakt i STOR klasse, sa en strålende fornøyd Leif S. Gautestad etter at to poeng var sikret i Nye Loen-hallen.

– Jeg er kjempefornøyd med at de spillerne som ble byttet inn virkelig leverte, og i dag var det en virkelig lagseier.

Midtveis i kampen var han litt mer kritisk:

– Vi må bli bedre bakover og så trenger vi målvaktsredninger, var Gautestads kommentar  til pause, og det var tydelig at spillerne fulgte sjefens oppsummering til punkt og prikke for bare åtte baklengsmål i løpet av en omgang er topp

Hallberg-dominans i starten

Det åpnet godt for Runar, der Per Anders Hallberg var den sentrale Runar-spilleren. Han scoret også fem av Runars syv første mål, og Runar var helt med de første 26 minuttene. Da var stillingen 14-13 til Nærbø.

Etter hvert ble score åpninger i midtforsvaret, og gang på gang var Joachim S. Christensen sjanseløs på mengder av nærskudd. Det var også for mange tekniske feil til at trener Gautestad var fornøyd. Nærbø avsluttet sterkest og ledet 17-14 til pause.

Stengte bakover etter pause

Det var et heltent Runar-mannskap som entret parketten etter pause. Per Anders Hallberg som måtte følges i garderoben minuttet før pausen, var klar igjen og ledet sine medspillere med dyktig hånd.  Omgangen ble vunnet 13-8, der målvakten Joachim S. Christensen til tider var i det helt umulige hjørnet. Igjen hadde han en redningsprosent på over 50 og hele seks av hans redninger var i ytterste toppklasse.

Det åpnet godt for Runar, der danske Tobias Balsby-Pedersen scoret to ganger før Nærbø kom i gang. Utover i omgangen ledet Nærbø stort sett med to-tre mål, men Runar kom a jour midtveis i omgangen, og avslutningen var superb. Amadeus Hedin var sikker fra syvmetersmerket og scoret på sine tre forsøk, og på venstre backen hevet Tobias M. Rivesjö seg og nettet fire ganger.

I sluttminuttene kokte det for begge lag, og det virket som om Nærbø mente at time -outen til Runar drøye halv minuttet før full tid kom for sent, men dommerne godkjente den, og dermed kunne Runar kontrollere kampen i de siste minuttene.

Nærbø har varlset om at de muligens vil legge inn protest på den sene Time outen til Runar. Kamprapporten er påført protest og frist med å sende endelig protest er i morgen. Leif mener at den på ingen måte kan gå gjennom.