Bækkelaget Håndball Elite-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Hederlig tap, men det hjelper ikke

Bernt Horvik

For sjette gang på rad gikk våre håndballherrer på en bittert tap, og i dag var det nærmere poeng enn på flere kamper. Men det var Bækkelaget som til slutt vant, 30-29 etter at det sto 14-14 til pause. Til tross for tapet, var det et klart skritt framover, noe også trener Leif Gautestad var enig om dag jeg hadde en prat med han etter kampen.

Nå er høstsesongen over, og Runar ligger på 10. plass på tabellen etter 16 kamper og har spillefri til 3. februar på grunn av VM for herrer i Egypt.

Kommentaren fra Leif Gautestad

– i dag var det en stor innsats og masse guts hos guttene, og kampen sett under ett var det et stort løft etter flere mer skuffende kamper.

– Igjen var vi rammet av flere skader, der Espen T. Røhmer fortsatt er ute av spill, Anders Hallberg kastet inn håndkleet etter en smell i hodet, Amadeus Hedin ute med hjernerystelse, et tidlig og for meg alt for strengt rødt kort for 3×2 min. utvisning for Tobias Rivesjö, men de som kom inn skal ha ros for flott kjemping og gir oss håp om en større poengsanking etter VM-pausen.

– Joachim S. Christensen fikk mye bedre hjelp foran seg med et bastant forsvarsspill i store deler av kampen.

– Imponerende innsats av ungguttene Markus Buchardt kom inn som midtback da Anders Hallberg ga seg og viste at dette er en spiller vi må satse på i framtiden. I tillegg viste Daniel Jakobsen flott innsats som høyre bakspiller. Et stort pluss til Håkon Sætre på linjen og kantspillerne Christian Ø. Westby og Tobias Glemming leverte mer enn forventet.

– Det mest positive var tross alt at energien var tilbake og i kveld viste guttene at det har guts, trøkk og tæl.

– Nå tar de en velfortjent felles treningspause, men må holde seg i fysisk form til vi møtes igjen etter nyttår.

– Til slutt vil jeg si til alle som følger oss:

EN GOD JUL OG ET RIKTIG GODT NYTTÅR.

Kamputvikling:

Tobias Rivesjö åpnet kampen storfint for Runar og scoret alle Runars tre første mål, men Bækkelaget ga seg ikke og anført av lagets toppscorer Emil M. Sundal kom de i ledelsen før det var gått 10 minutter og var i føringen helt til de gjensto ett minutt av første omgang.

Utover i første omgang ble det flere ganger fine utspill til venstre kanten  Christian Ø. Westby som scoret på fire av sine fem utspill. Positivt var også avslutningene til linjespiller Håkon Sætre.

Midtveis i omgangen kom Markus Buchardt inn som ballfordeler for Anders Hallberg, og han tok raskt tak i angrepsspillet og markerte seg med tre fine mål. Etter at Runar lenge lå under utlignet han til 8-8 på sin andre scoring.

I slutten av omgangen var det de yngste som kom på scoringslisten . r mål av Christian Ø. Westby, et hver av Håkon Sætre, Daniel Jakobsen og Markus Buchardt sendte endelig Runar tilbake i ledelsen ett minutt før full tid. Men et uheldig bomskudd i sluttsekundet resulterte i kontring for Bækkelaget som utlignet til 14-14 til pause.

Gautestads kommentar til Direkte TV til pause:

– Vi klarer å gi BSK god motstand på grunn av e godt forsvar og en god Jokke i målet.

– I sluttminuttet ble vi dessverre for utålmodig.

– Positivt var det å se at spillegruppa igjen har lyst til å spille håndball.

Etter pause ble det meget jevnt, men hele tiden var BSK i føringen. Etter syv minutter ledet hjemmelaget 19-17, men så fungerte endelig kontringsspillet. To fine mål av Tobias Glemming og ett av Håkon Sætre etter fint innspill fra Daniel Jakobsen ga utligning til 20-20.

Men igjen rykket BSK fra, men Runar kom tilbake og utlignet til 22-2 ved Andrè Christiansen. Rett etter fikk Tobias Rivesjö sin tredje utvisning – litt vel streng den siste utvisningen, mener jeg – og dermed ble det rødt kort og på plass på tribunen. Dette svekket Runars an grep, men Gustav Bergendahl kom inn og gjorde en fin jobb de minuttene han fikk spille.

Tobias Glemming var Runars store spiller det siste kvarteret, da han kontret inn to mål og scoret to ganger fra syvmetersmerket, og da det gjensto drøye åtte minutter ledet Runar 27-25, og vi håpet på poeng.

Men et meget strengt idømt syvmeterskast og noen tekniske feil resulterte i at BSK ledet 29-28 drøye to minutter før full tid, og de klarte, dessverre for oss, å ri stormen av , slik at poengene ble igjen  i Oslo.