Kristiansand Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Første omgang reddet Runar-seier

Bernt Horvik

En meget godt første omgang la grunnlaget for Runars fjerde seier i sesongens Eliteserie. Da ledet Runar 18-10 i borteoppgjøret mot Kristiansand Topphåndball i Aquarama, men etter pause var det veldig langt mellom scoringene. Kristiansand knappet stadig innpå, men Runar hevet seg i sluttminuttene og vant til slutt 27-21.

Med denne seieren klatret Runar opp på andre plass på tabellen og tar imot Nøtterøy til kamp i Runarhallen til onsdag, og da bør supporterne møte opp!!

Flott start

Anført av en meget god spillefordeler i Christoffer Rambo, åpnet Runar klart best i Aquarama., og før det var gått 11 minutter ledet våre herrer hele 7-2 etter to mål av Sander R. Myklebust, scoring fra syvmetersmerket av Christoffer Rambo og mål av Trym, Tobias Glemming, Tobias Rivesjö og Mads Rekstad. Hjemmelaget reduserte to ganger ved den tidligere Runar-spillere Victor Skillhammar, før Christoffer Rambo fortsatte å treffe fra distanse, og etter drøye 20 minutter ledet Runar hele 13-5. I de siste minuttene av omgangen vekslet lagene på score og Runar kunne gå til pause med ledelse hele 18-10,

Blytung start på annen omgang

Forårets Runar-spiller Øyvind Frigstad åpnet annen omgang med to raske mål, før Runar i det hele tatt traff mål. Fire bomskudd, en Jokke-redning, så en ny bom før det ble en teknisk feil, var starten for Runar. Først etter drøye fem minutter scoret Runar ved Kristoffer Henriksen. Så ble det en lang tung periode for våre spillere. Et mål av Tobias Rivesjö var det andre målet til Runar de 12 første minuttene, og det begynte å se stygt ut da Kristiansand reduserte til 17-21 etter et snaut kvarter.

Men en scoring av Mads F. Rekstad, en syvmetersredning av Jokke og scoring av André Christiansen, ga litt ro i Runars rekker. Men Kristiansand ga seg på ingen måte. To syvmeterscoringer og et nytt mål av Øyvind Frigstad ga ny spenning da hjemmelaget reduserte til 21-24 drøye fire minutter før full tid.

I sluttminuttene ble Kristoffer Henriksen en liten matchvinner med sine to scoringer på rad, og begge gangene var Rambo nest sist på ballen. To minutter før full tid fikk Kristiansand sin syvende syvmeter, men Oscar L. Syvertsen reddet skuddet fra Sebastian S. Hansen. Og sekunder før slutt fastsatte Mads F. Rekstad sluttresultatet til 27-21 for Runar og sesongens fjerde seier var et faktum.

Konklusjonen på kampen var en topp første omgang, og alt for, alt for mange bom de 20 første minuttene av andre omgang.