Nærbø-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Nærbø-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Poengene glapp på Jæren

Bernt Horvik

Etter seier i NM-kampen i Runarhallen i slutten av september og med 2. plass på tabellen foran dagens kamp var Runar en liten favoritt i borteoppgjøret mot Nærbø i Nye Loenhallen, men det er ikke alltid at statistikk avgjør kamper. I dag var det Nærbø som var det sterkeste laget og vant 33-30 etter å ha ledet 14-11 til pause. Før de andre lagene har spilt sine kamper i kveld, ligger Runar fortsatt på andre p lass på tabellen, og blir nok der til de tar imot Halden i Runarhallen søndag 17. november – etter en landslagspause, der Christoffer Rambo igjen skal spille for Norge.

Og det åpnet godt for Runar. Christoffer Rambo og André Tuzov sørget for 2-0 ledelses for oss, men Nærbø svarte raskt med to scoringer. Så ordnet Rambo to mål på rad, først fra syvmetersmerket etter at Sander R. Myklebust var felt, deretter på et fint langskudd, og da ledete Runar 4-2. Men så begynte det å stokke seg for Runar.

Ette4r et kvarter ledet Nærbø 8-5 og verre skulle det bli for våre gutter da Tobias Rivesjö fikk første utvisning. Den neste perioden vant Nærbø 4-1 og ledet 11-6 etter 23 minutter og de to siste målene kom i tomt Runar-mål. I slutten av omgangen slo Runar litt tilbake og André Tuzov sørget for omgangens siste mål 20 sekunder før pause.

• Vi hadde for dårlig tempo i angrepsspillet og brant for mange sjanser, var trener Leif Gautestads korte kommentar i pause. Vi brant for mange sjanser og må bli flinkere til å løpe hjem eter pause.

Målvaktspillet var en av forklaringene til at Nærbø ledet til pause. Vegard B. Øien hadde en redningsprosent på 52, mens Joachim S. Christensen stoppet på 36 %.

Nærbø kom beste i gang eter pausen, og før det var spilt syv minutter ledete de 20-14, og det så virkelig stygt ut. I denne perioden misbrukte vi to store sjanser, og samarbeidet forsvar/målvakt kunne lett ha vært bedre. Så presenterte Rambo seg igjen. Med to scoringer og et flott utspill til Preben Gram, og før det var spilt 10 minutter ledet Nærbø bare 20-17.

I midtperioden av omgangen var det langt mellom scoringene fra begge lag, men Nærbø hadde hele tiden føringen. Leif Gautestad forsøkte seg med et målvaktsbytte, og inn kom Nicolai H. Kristensen. Han startet med en redning, men så glapp også han og måtte hente ut seks baller før Jokke var tilbake i målet. Da ledet Nærbø 24-19, men det ville seg ikke for Runar i kveld. Gang på gang ble laget avblåst enten for brøyt, tramp eller andre tekniske feil. I tillegg ble flere store sjanser misbrukt.

På sitt beste ledet Nærbø hele 30-23 seks minutter før full tid. Men en god sluttspurt med blant annet fire mål på rad, og to av dem i et tomt Nærbø-mål, gjorde at Runar bare var to bak på stillingen 28-30 drøye to minutter før full tid. Og nærmere kom de dessverre ikke, for Nærbø kontrollerte sluttminuttene og vant fortjent.