Sandefjord Håndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Sandefjord Håndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Sandefjord vant og vi fikk vårt tredje tap på rad

Bernt Horvik

På nytt gikk det ikke vår vei.

Sandefjord ble for sterke da vi møtte dem i Jotunhallen fredag kveld. Etter å ha ligget under storparten av første omgang, klarte vi å heve oss og gikk til pause med uavgjort 14-14.

Andre omgang åpnet også svakt og vi klarte aldri å svare på Sandefjords avslutninger og tapte til slutt 27-28, og dermed gikk vi på vårt tredje strake tap.

Skuffet Gautestad

– Det ble en jevn og intens kamp, sa en skuffet Leif Gautestad etter kampen. Det eneste jeg er godt fornøyd med er de 10 siste minuttene av første omgang da vi gikk fra 7-13 til 14-14. I den perioden stemte det både bakover og ikke minst framover.

– I andre omgang klarte vi heller ikke å komme i gang ordentlig, fortsatte Leif Gautestad. Vi brant for mange sjanser og gjorde i tillegg for mange tekniske feil – tre på rad før det var gått 10 minutter sendte Sandefjord klart foran. I tillegg sliter vi fortsatt med avslutningene, men jeg må gi honnør til Sandefjord, for jeg syntes de var gode i dag.

Runar bestemann

Tobias Rivesjö ble kåret til Runars beste etter pause.

I et intervju med Direkte TV etter kampen sa han

– Jeg syntes dette var en kamp vi burde ha vunnet, men vi jaget under hele kampen. Etter å ha hevet oss i slutten av første omgang, ble det alt for mye måltørke i starten av andre omgang der vi bare scoret fire mål på de første 16 minuttene og da er det ikke lett å vinne.

– I tillegg gjorde vi alt for mange tekniske feil, og dette må vi rette på til neste kamp.

Kampoppsummering:

Sandefjord kom best i gang og på Runars lag var det bare Tobias Rivesjö som fant nettmaskene de 12 første minuttene. På det tidspunktet ledet Sandefjord 6-4. Utover i omgangen fortsatte hjemmelaget å føre kampen og dro fra sakte, men sikkert. På sitt beste ledet de hele 13-7 og det så meget stygt ut for Runar.

Einar Veierød ba om en «time out» – litt overraskende, noe han angret på etterpå -snaue åtte minutter før pause, og den takket Runar for. I løpet av de siste minuttene scoret Sandefjord bare en gang, mens Runar fikk flyt på angrepsspillet og Håkon Sætre kunne sørge for utligning fire sekunder før pause

Svak start på andre omgang

Andre omgang åpnet meget svakt for Runar, og hjemmelaget scoret omgangens tre første mål.  Denne perioden kom det mange tekniske feil, før Andrè Christiansen endelig fant målet, og etter hans andre på rad var plutselig Runar inne i kampen igjen.

Tredje 2 minutter for Tobias Balsby-Pedersen

Etter et drøy kvarter fikk danske Tobias sin tredje utvisning, og dermed rødt kort, noe som betydde mer spilletid på Håkon Sætre på linjen. Og da Leif Gautestad ba om «time out» snaue 10 minutter før fulltid, virket det som om spillerne hang med hodene.

– Dere må løpe mer, var Gautestads korte beskjed.

Og det virket som om tempoet ble satt opp. Men det hjalp så lite. For hver gang Runar scoret, kvitterte Sandefjord, og de hadde full kontroll og ledet 28-25 minutter før full tid. Men det hjalp litt med to scoringer for oss i sluttminuttet.

Kamputvikling:

5 min. 1-0                           35 min. 16-14

10 min. 5-3                         40 min. 18-15

15 min. 8-5                         45 min. 21-18

20 min. 12-7                      50 min. 23-19

25 min. 14-11                    55 min. 26-22

30 min. 14-14                    60 min. 28-27

Kampfakta:

Eliteserien herrer:

Jotunhallen:

Sandefjord – Runar 28 – 27 (14-14)

Runar: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 3 (1), Jostein Pedersen, Espen T. Røhmer, Øyvind Frigstad 3, Anders Hallberg 2, Andrè Christiansen 4, Kenneth Bach Hansen, Tobias Balsby-Pedersen, Tobias Rivesjö 10 (4), Håkon Sætre 1, Gustav Bergendahl, Daniel Jakobsen 2, Christian Ø. Westby 2.

Toppscorer Sandefjord: Simen Søgaard 9 (5)

Utvisninger: Sandefjord 3×2 min., Runar 6×2 min + et rødt kort.