Tidenes lag – Høyre bak – Runar

Tidenes lag – Høyre bak

Neste posisjon i tidenes Runar lag det skal stemmes over er høyre bakspiller.  Her har vi 5 kandidater

Spiller Kamper for Runar Mål for Runar
Gjelsdal, Vidar 59 244
Lundquist, Pål Vidar 179 849
Nielsen, Peter 131 487
Rambo, Christoffer 86 357
Strøm, Ole Kristian 192 412

Vidar Gjesdal

Vidar kom til oss foran 97/98 sesongen og ble i første omgang her i 2 sesonger.  Etter at han la opp som spiller kom han tilbake til Sandefjord og har arbeidet både som daglig leder og trener for Runar.  Vidar spilte både høyre bak og høyre kant, men det var som bakspiller han ikledde seg Runardrakta.  I tillegg til to seriemedaljer var Vidar med å vinne den legendariske cupfinalen 98 mot SHK 18-17, selv om det var Ole Brum som spilte største delen av kampen.  14 scoringer mot Kragerø kan Vidar skryte av!

Pål Vidar Lundquist

Pål Vidar kom til oss foran 87/88 etter to sesonger i andre divisjon (den siste endte med opprykk), ble det 6 sesonger på øverste nivå for Pål Vidar (statistikken gjelder kun før øverst nivå).  Med sine 849 scoringer er han på 4. plass på lista over tidenes toppscorer for Runar. 1 seriemesterskap, 3 sluttspill triumfer og en kongepokal ble det på Pål Vidar før han valgte å legge skoene på hylla etter 93/94 sesongen. I tillegg til en notorisk målscorer var han også en solid forsvarsspiller. 13 baller i nettet ble det som mest i en kamp for Runar (hjemme mot Viking)

Peter Nielsen

Den «slepne» danske teknikeren kom til Runar før sesongen 11/12.  I hans første sesong ble han toppscorer for Runar (delt med Kim Johansson) med sine 159 scoringer på 32 kamper.  Etter hvert ble han mer en typisk lagspiller enn en skytter for de hvite englene.  Han var også en habil forsvarsspiller.  Etter 4 sesonger valgte Peter å flytte tilbake til hjemlandet og fortsatte karrieren noen år til.  Høydepunktet i Runarkarrieren var nok sesongen 12/13 da vi kom til semifinale i Challange-cupen.

Christoffer Rambo

Den lokale lysluggen debuterte for Runar sesongen 06/07 og tidlig så vi at unggutten hadde en slegge litt utenom det vanlige.  Selv om skuddet ikke alltid havnet der han ønsket var det et potensiale som etter hvert kom til syne.  Høydepunktet var nok cupfinalen 2008 mot Elverum da han ble Runars toppscorer med 7 scoringer i kampen vi vant 27-24.  Etter sesongen 09/10 fortsatte Christoffer karrieren i Spania.  Siden har det blitt en rekke klubber og i dag er han å finne i den Tyske Bundeligaklubben GWD Minden.  10 scoringer i 3 kamper for Runar rakk Christoffer før han fortsatte karrieren utaskjærs

Ole Kristian Strøm

Til tross for at han var høyrehendt, spilte Ole Brum stort sett høyre back for Runar. Runargutten debuterte på A-laget sesongen 88/89 og spilte i første omgang 4 sesonger før de hvite.  Etter endte studier kom Ole Brum tilbake og spilte 5 nye sesonger fra og med 94/95 sesongen. Som Runarspiller var Ole Brum med på 2 seriemesterskap, 2 NM seire og en sluttspill seier.  11 scoringer borte mot Kristiansand er hans personlige scoringsrekord for Runars eliteserielag!