Hva skjer med publikum? – Runar

Hva skjer med publikum?

Gutta er i gang med trening og vi tror at det snart åpnes opp for full kontakt også i seniorhåndball (t.o.m. 19 er alt nå tillatt).  Vi har derfor tro på at serien kastes i gang den 30.08.20 da Elverum med Luc Abalo i spissen kommer til Runarhallen.

Pr. i dag er det tillatt med 200 personer (inklusive spillere, funksjonærer etc.) og foreløpig plan fra myndighetene sier at tallet kan utvides til 500 fra 1. september.

Men er det fornuftig med et fast antall pr. arrangement?  Er det riktig at eksempelvis Remmenhallen og Lerkendal behandles likt?  I Remmenhallen er det stappfullt med 500 tilskuere, mens det på Lerkendal vil være særdeles glissent med samme antall.

Dyreparken i Kristiansand har kommet opp med en løsning for Kaptein Sabeltann showene som vi synes er fornuftig.  Der deler de opp arrangementet i 4 soner, hver på 200 personer, slik at de kan ta imot 800 besøkende pr. show.  Og så lenge de oppfyller smittevernreglene (avstand etc), burde vel det være greit.  Kommuneoverlegen i Kristiansand er enige med arrangør, men møter nå motbør både av Helseminister Høie og assisterende helsedirektør Espen Nakstad – se link

Vi har forståelse for at regelverket skal følges, men da er det kanskje på tide med å endre regelverket?  Arenaens størrelse, tilgjengelighet etc, må ha betydning for hvor mange det tillates å ta inn! (se link)

Men når fotballen sparkes i gang om en drøy uke, så har vel lobbyistene i NFF kommet på banen og da vet vi kanskje mer….

Foto: Ravn Foto