Fortsatt ubeseiret i sesongoppkjøringen – Runar

Fortsatt ubeseiret i sesongoppkjøringen

Reporter: Bernt Horvik

Runar-herrene tok sin fjerde strake seier på rad i treningskampene, da de i dag vant 29-26 over Bækkelaget som kom på sjette plass i forrige sesong. Når laget i tillegg vant 36-28 mot Nøtterøy lørdag, og tidligere har slått både ØIF Arendal og Drammen, er det ingen tvil om at trener Leif Gautestad er godt fornøyd så langt.

–          Jeg synes at guttene har vist lovende takter i oppkjøringen, sier Leif Gautestad. Vi åpnet godt med storseier over ØIF Arendal, og fulgte opp med å slå Drammen. Når vi i dag vant med tre mål over Bækkelaget i Runarhallen, er jeg godt fornøyd.

–          Jeg synes vi har kommet godt i gang. I dag var det de etablerte anført av målvakt Joachim S. Christensen og Øivind Frigstad som sto fram, etter at kantspillerne Tobias Glemming og Christian Ø. Westby var våre beste i lørdagens kamp mot Nøtterøy. Nå håper jeg at Tobias Rivesjö begynner å skyte mer, for han har et skudd det lukter svidd av. Et lyspunkt i kveld var svenske Gustav Bergendahl som tok mer og mer ansvar i slutten av kampen.

–          Minuset i dagens kamp mot Bækkelaget var at våre spillere misbrukte hele åtte store sjanser, fortsetter Leif Gautestad, og det viser bare at vi hadde mengder av sjanser.

Runar tok ledelsen fra start mot Bækkelaget og ledet tidlig 3-0. Utover i omgangen viste lagets nye kantspiller Christian Ø. Westby at han er en verdig arvtager etter Eirik Hybertsen som sa takk for seg etter forrige sesong. Christian scoret fem mål før pause, hvorav to fra syvmetersmerket, og viste at her har Runar fått en spiller som er sikker på straffekast. I lørdagens kamp mot Nøtterøy ble han toppscorer med ni mål på 10 forsøk.

Lagene fulgte hverandre i resten av omgangen, og i sluttsekundet sørget Espen Tokerud Røhmer for Runar-ledelse til pause på stillingen 15-14.

Runar åpnet klart best etter pause og ledet 22-17 før det var gått 10 minutter der Øyvind Frigstad sto fram som Runars skarpeste avslutter. Men så kom det syv minutter med måltørke, og Bækkelaget reduserte til 21-22 midtveis i omgangen. Da virket det som om Runar forsto alvoret og vant de neste åtte minuttene 5-2. Det hjalp lite at Bækkelaget tok «time out, for Runar hadde full kontroll i sluttminuttene, der Gustav Bergendahl og Espen T. Røhmer scoret Runars to siste mål.

Runar hadde sine beste spillere i målvakt Joachim S. Christensen som hadde en redningsprosent på over 40 og høyre bakspillere Øivind Frigstad. I forsvar viste nykommeren Håkon Sætre at han har muskler som Runar vil få glede av i midtforsvaret.

Nå har Runar kampfri til det hele braker løs søndag 30. august, da de tar imot forårets suverene seriemester Elverum i Runarhallen.

Runars spillere: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch (ikke på banen i dag, men sto meget godt etter hvert mot Nøtterøy lørdag), Tobias Glemming 3 (1), Espen Røhmer 4, Øyvind Frigstad 6, Jostein Pedersen 1, Anders Hallberg 2, André Christiansen (ikke på banen), Kenneth Bach-Hansen 1, Marcus Burchardt, Tobias Balsby-Pedersen 1, Tobias Rivesjø 1, Håkon Sætre, Daniel Jakobsen 1, Christian Ø. Westby 6 (3), Amadeus Hedin, og Tobias Bergendahl 3.

Toppscorer Bækkelaget: Oscar Lysgård 8.